Nova verzija sajta
Tri brata Majdandžića na rehabilitaciji u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 25.08.2010, 16:21
Pročitano 266 puta
Klikni za više fotografijaTri brata Majdandžić
Među brojnim gostima Fojnice, hotela "Reumal" i "Aquareumal" u Fojnici sreli smo i trojicu braće Majdandžić, koji žive u tri različita grada, a stigli su zajedno na odmor i rehabilitaciju u ovo poznato turističko i banjsko lječilište. Ispred "Aquareumala", restorana "Terra", tri brata Majdandžić Jozo, Mirko i Tomislav su upravo krenula na prve jutarnje terapije u "Reumal".

Najstariji 62 godišnji Jozo Majdandžić živi i radi u Njemačkoj kao ljekar koji je jedno vrijeme obavljao funkciju zamjenika šefa Klinike za reumatologiju u Šlangenbanu koju neki još zovu i "zmijsko kupalište" jer ima puno ali neotrovnih zmija. Srednji brat 50 godišnji fra Mirko Majdandžić je bio gvardijan u nekoliko župa a u Fojnici dva mandata, trenutno je ekonom i definitor Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu. Najmlađi brat 45 godišnji Tomislav živi i radi u Busovači odakle su rodom braća Majdandžići.

Fra Mirko Majdandžić nam je kazao: "Došli smo ove godine ovdje sva trojica na odmor i rehabilitaciju a imamo još tri naše sestre. Idemo na terapije a nakon toga slobodne aktivnosti, obilazimo rodbinu, poznanike i prijatelje. Jučer smo bili u posjeti samostanu Sestara Klarisa u Brestovskom. Sutra namjeravamo malo otići do Trešnjevice u općini Konjic odakle nam je rodom mama itd. Ovdje nam je lijepo, osoblje, medicinski tretman, sve pravo liepo. Možda bi trebalo malo više izvanpansionske ponude. Mislim da bi trebao jedan mini turistički vodić u kome bi ukratko bilo sve šta gost može posjetiti u Fojnici a toga ima mnogo, od Franjevačkog samostana, tekija, slapova Kozice, Prokoškog jezara, Kozovgrada, Brusnice itd.".

Mirkov brat Jozo Majdandžić kratko je kazao: "Sve je super i lijepo ovo što Fojnica ima. Što se tiče medicinske ponude i unutrašnje ponude ovog kompleksa je standard isti kao i kod nas u Njemačkoj. Sve je izvanredno lijepo".

pretraga novosti :: arhiva novosti