Nova verzija sajta
Donirali plastenik Zavodu "Drin"
Hazim Čukle - Petak, 13.08.2010, 16:41
Pročitano 229 puta
Klikni za više fotografijaDoniran plastenik
Nedavno su predstavnici američke organizacije Crkva Isusa Hrista svetaca posljednjih dana ili The Marmons crkva boravili u Fojnici kada su potpisali ugovor sa općinskim načelnikom Salkanom Merdžanićem o implementaciji projekta proširenja kapaciteta vodosnabdjevanja za fojničko naselje Lučice gdje su donirali građevinski materijal u iznosu od oko 50 hiljada KM.

Ponovo su u Fojnici bili u utorak kada su donirali plastenik Zavodu "Drin". Humanitarci volonteri bračni par Ron i Annette Densley predstavnici ove organizacije uz koordinaciju Crvenog Križa F BiH su donirali plastenik Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica. Ova organizacija je svojim donacijala pomogla uz koordinaciju CK F BIH donirajući invalidska kolica TZ, KS, neke od projekata vodosnabdjevanja i projekat plastenika gdje ih je donirano nekoliko komada na području BiH.

Vrijednost ove donacije plastenika Zavodu "Drin" u Fojnici je oko 3,5 hiljade KM. Direktorica Zavoda "Drin" u Fojnici Samiha Hodžić je zahvalila na donaciji kazavši da će im plastenik dobro doći jer korisnici Zavoda sa uposlenicima sami proizvode dio hrane za
svoje potrebe uzgajajući pojedine poljoprivredne artikle kao što su krompir, crveni i bijeli luk, mrkvu itd.

pretraga novosti :: arhiva novosti