Nova verzija sajta
ŽNK "Bosanke" kreće sa treninzima u septembru
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 09.08.2010, 16:35
Pročitano 212 puta
Klikni za više fotografijaDževad Mujkanović
Dugogodišnji sportski entuzijast i sam nekadašnji sportaš Dževad Mujkanović nastavnik u O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici nekoliko godina je uspješno vodio i Ženski nogometni klub (ŽNK) "Bosanke" iz Fojnice. Ovaj klub iz Fojnice je u bivšoj nam državi Jugoslaviji imao veoma bogatu tradiciju, 70-tih godina prošlog stoljeća su se djevojke fudbaleri iz Fojnice takmičile u u Prvoj fudbalskoj ligi za žene Jugoslavije.

Trener Dževad Mujkanović nam je kazao: "Od tih igračica iz Fojnice tri su bile reprezentativke fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Poslije rata klub se pod imenom ŽNK "Bosanke" Fojnica takmičio u Prvoj nogometnoj ligi za žene BiH i također smo imali dobre rezultate. Od tih djevojaka njih četiri su igrale za reprezentaciju BiH a među njima najbolja Sabina Pehić. Zbog finansijskih poteškoća klub ima povremene stagnacije. Planiramo ponovno okupljanje u septembru ove godine početkom školske godine.

Ovim putem bih pozvao sve djevojke od 13 do 30 godina da nam se pridruđe i zaigraju u ŽNK "Bosanke" Fojnica. Kontakt telefon je 030/831-768. Trenirat će se u sportskoj dvorani O.Š. "Muhsin Rizvić" Fojnica i na stadionu SD "Fojnica" iz Fojnice. Za početak smo planirali igranje nekoliko prijateljskih utakmica sa ekipama iz gradova BiH. Problem je finansiranja."

pretraga novosti :: arhiva novosti