Nova verzija sajta
Takmičenje ribolovaca
Hazim Čukle - Srijeda, 28.07.2010, 16:02
Pročitano 184 puta
Klikni za više fotografijaRibolovci
Drugog dana pretprošlog vikenda u organizaciji UG SR "Fojnica" iz Fojnice u ribolovnom reviru "Flay fishing" na rijeci Dragači u Fojnici održano je opštinsko takmičenje ribolovaca na mamac površinsku mušicu.

Na ovom takmičenju je učestvovalo 14 takmičara: Kemal Ramić, Ajdin Imamović, Nusmir Neradin, Refik Varka, Ismet Zulum, Anto Tuka, Kasim Simitović, Drago Biletić, Zdravko Remić, Džemil Berbić, Jasmin Beba, Marko Tolo, Jasmin Buljina i Ivica Pecirep. Glavni sudija na ovom takmičenju je bio Samir Bilanović iz Konjica a pomoćni sudija Alija Ljubuškić. Mjerači ulova su bili: Dragan Iličić, Alija Varka, Adem Babović, Admir Čolić, Osman Ahmetak, Nevres Huseinbašić i Čedo Pecirep.

Nekoliko dana prije ovog takmićenja članovi UG SR "Fojnica" iz Fojnice su ovaj ribolovni revir poribili sa 300 kilograma potočne konzumne pastrmke. Na takmičenju se mjerio broj ulovljenih riba i njihova dužina kao i najduža ulovljena potočna pastrmka. Nakon završetka takmičenja sudije su proglasile pobjednike.

Prvo mjesto je osvojio Ajdin Imamović koji je inače i predsjednik UG SR "Fojnica" iz Fojnice, drugo mjesto je zauzeo Refik Varka, a treće Kemal Ramić. Najveću potočnu pastrmku je upecao Džemil Berbić, trofej čija je dužina bila 46 cm. Trojica prvoplasiranih će predstavljati Fojnicu na kantonalnom takmičenju ribolovaca. Pobjednicima su pripale nagrade ribarska oprema Meredov, ribarski ruksak i nosač za ribarski štap, a za najdužu upecanu potočnu pastrmku nagrada dnevna dozvola u ribolovnom reviru Flay fishing.

Nakon završetka takmičenja i dodjela nagrada uslijedilo je druženje uz janje sa ražnja. Interesantno na ovoj ribarskoj trpezi nije bilo ni jedne ribe pa čak ni u konzervi.

pretraga novosti :: arhiva novosti