Nova verzija sajta
Fudbaleri "Fojnice" boravili na Pogorelici
Hazim Čukle - Srijeda, 28.07.2010, 16:18
Pročitano 180 puta
Klikni za više fotografijaPogorelica
FK "Fojnica" iz Fojnice je domaćin najstarijeg Memorijalnog fudbalskog turnir Memorijal"Kenan Memija", koji se igra svake godine posljednjeg julskog vikenda. Tako je bilo i ove godine u subotu i nedelju 24. i 25. jula kad je odigran tradicionalni 15. po redu Memorijal "Kenan Memija".

Kako bi domaćini pored dobre organizacije imali i dobar uspjeh na turniru pet dana prije početka turnira su boravili na bazičnim visinskim pripremama na Pogorelici, 18 kilometara udaljenoj od Fojnice. Puleni trenera Fuada Hodžića su bili smješteni u Lovačkom domu na Pogorelici a trenirali su tri puta dnevno na prelijepim terenima Pogorelice na nadmorskoj visini od oko 1100 metara. Posjetili smo fudbalere Fojnice na Pogorelici i uvjerili se koliko su ozbiljno radili kako bi spremno ušli u fudbalsku bitku sa aktuelnim prvakom BiH Željezničarom sa kojim su se sastali u prvom susretu ovogodišnjeg memorijalnog turnira. Trenera Fuada Hodžića i kapitena Almira Zečevića su slušali i izvršavali zadatke bez pogovora.

Član uprave kluba Naim Softić je uz ručak fudbalerima dovezao kolače, sokove i voće, jer je kapitenu Almiru Zečeviću bio 30-ti rođendan koji je proslavljao sa kolegama fudbalerima. Almir Zečević je i najbolji fudbaler Fojnice a nekoliko godina je igrao u Prvoj fudbalskoj ligi F BiH kao član "Kreševa" iz Kreševa.

pretraga novosti :: arhiva novosti