Nova verzija sajta
Vjekoslav Bošnjak donirao dresove Školi nogometa u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 27.07.2010, 16:16
Pročitano 183 puta
Klikni za više fotografijaŠkola nogometa "Fojnica"
Vjekoslav Bošnjak iz naselja Bakovići u općini Fojnica koji je inače vlasnik benzinskih crpki "Trgotank" je u nekoliko navrata bio donator Školi nogometa u Fojnici. Tako je Vjekoslav donirao gorivo za putovanja nogometaša Škole nogometa, plaćao im kotizacije, izdavao im svoj kombi bus za putovanja nogometaša na takmičenja itd. Vjekoslav je i prvog radnog dana prošle sedmice uručio još jednu donaciju nogometašima Škole nogometa u Fojnici, riječ je o 60 dresova. Po riječima lidera Škole nogometa Fojnica Adnan Koljšija koji vodi veoma uspješno ovu Školu nogometa u Fojnici Vjekoslav je jedan od najvećih donatora ovim mladim nogometašima. U ekipi Škole nogometa u Fojnici igraju i dva Vjekoslavova sina Andrej i Leo Bošnjak, oba su talentirana a Vjekoslav je i član Savjeta roditelja Škole nogometa u Fojnici.

Prilikom uručivanja donacije mladim nogometašima Vjekoslav Bošnjak je kazao. "Ovo je lijepo kad neko ima da vodi ovu djecu uz sport jer uz sport djeca su manje u zadimljenim kafićima i uz kompjutere, tu se zdravo razvijaju. Drago mi je što u ovoj Školi nogometa u Fojnici ima
svih nacionalnosti i što je to multietnička Škola nogometa i ima ih iz svih dijelova općine Fojnica. Nisu im ni sportski rezultati zanemarljivi. Ima tu pehara i diploma sa osvojenih više turnira i takmičenja. Koliko mognem pomoći ću im.".

Lider Škole nogometa Adnan Koljši je zahvalio na donaciji a mladi nogometaši su donatora Vjekoslava nagradili dugotrajnim aplauzom nakon oblačenja doniranih dresova.

pretraga novosti :: arhiva novosti