Nova verzija sajta
Pobjednik malonogometnog turnira ekipa "Šumašped"
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 21.06.2010, 21:55
Pročitano 271 puta
Klikni za više fotografijaEkipa "Šumašped"
U organizaciji FK „Fojnica“ iz Fojnice je odigran malonogometni turnir koji se igrao od početka mjeseca juna na malonogometnom stadionu u Fojnici na kojem je nastupilo dvadeset ekipa iz nekoliko općina Srednje Bosne. U finalnoj utakmici su se sastale ekipe „Šumašped“ Fojnica i „Bilalovac“ iz Bilalovca, pobijedila je ekipa „Šumašped“ i tako postala pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog turnira u Fojnici. U borbi za treće mjesto su se sastale ekipe Caffe „Zambak“ Ostružnica i „Mjesna zajednica“ Fojnica. Pobijedila je ekipa Caffe „Zambak“ Ostružnica i tako osvojila treće mjesto.

Pobjedniku malonogometnog turnira je pripala novčana nagrada u iznosu od 3000 KM, drgoplasiranoj ekipi 1000 KM, trećeplasiranoj ekipi 500 KM i za osvojeno četvrto mjesto na turniru 150 KM. Nagrađeni Su i najbolji golman i strijelac turnira. Najbolji golman turnira je Marko Kapetanović iz ekipe „Mjesna zajednica“ a najbolji strijelci turnira su Mirza Junuzović „Bilalovac“ i Alen Škoro „Šumašped“ sa po 10 postignutih golova.

Nagrade je najboljima uručio načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić a nakon toga je uslijedilo večer Fojničkih muzičkih zvijezda gdje su se na stadionu u Fojnici prisutnima predstavili Fojničke muzičke zvijezde: Kasema Jemendžić, Evel Ramić i Alija Huzbašić.

pretraga novosti :: arhiva novosti