Nova verzija sajta
Posjeta učenika iz Utersena iz Njemačke školi u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 01.06.2010, 17:14
Pročitano 152 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
U srijedu su 24 učenika gimnazije iz Utersena u Njemačkoj stigli u posjetu učenicima SMŠ "Zija Dizdarević" u Fojnici gdje će boraviti do danas. Sa ovom grupom srednjoškolaca gimnazijalaca su i njihova dva profesora Julia Feldmann i Peter Schmidt. Tokom svoje posjete Fojnici učenici iz Njemačke su bili smješteni kod svojih kolega učenika iz Fojnice.

Za njihov boravak u Fojnici domaćini su pripremili bogat i raznovrstan program. Tako su gimnazijalci iz Utersena imali organizovane posjete i razgledanje grada Fojnice, Atik džamije, Čaršijske džamije, Franjevačkog samostana, OC "Stella" Fojnica, Prokoško jezero, posjeta Sarajevu, Vrelu Bosne, Mostaru, Počitelju, Rekreacijskom centru "Brusnica" Fojnica itd. Pored toga su zajedno sa vršnjacima iz Fojnice učenicima SMŠ "Zija Dizdarević" Fojnica imali zajedničku roštiljadu, muziku uživo i druženje a također i radionice na temu "Interkulturalni dijalog", razgovor sa učenicima škole domaćina i okrugli stol na temu "Obrazovanje mladih, sličnosti i razlike bosanskog i njemačkog obrazovnog sistema" i upoznavanje sa prirodnim ljepotama Fojnice.

Već drugog dana boravka učenika iz Njemačke u Fojnici, kada ih posjetila ekipa Fojnica online, gosti su bili oduševljeni prirodnim ljepotama ovog malog gradića i bogastvom kulturno historijske znamenitosti grada.

pretraga novosti :: arhiva novosti