Nova verzija sajta
Škola u prirodi
Hazim Čukle - Srijeda, 26.05.2010, 17:00
Pročitano 412 puta
Klikni za više fotografijaUčenici
Po nastavnom planu i programu učenici osnovnih škola imaju i "Školu u prirodi". U jednoj takvoj školi u prirodi ovih dana borave u motelu "Brusnica" u Sportsko rekreacionom centru "Poljana" iznad Fojnice u grupama učenici iz Tuzle. Posjetili smo SRC "Poljana" koji se nalazi 15 kilometara udaljen od Fojnice gdje se nalazi i motel "Brusnica". U grupama borave učenici O.Š. "Tušanj" iz Tuzle. Trideset učenika trećeg i četvrtog razreda ove škole su smješteni u motelu "Brusnica" na Poljani.

Iako je za vrijeme naše posjete, u subotu, padala jaka kiša i na Poljani bila gusta magla sreli smo ih u sali ovog motela sa svojim nastavnicima u radnoj atmosferi. Dok su djeca crtala nastavnice su nam kazale da su tu boravile sa djecom i prošle godine i da im se veoma dopalo pa to čine i ove godine. Grupe djece borave tu po pet dana.

Jedna od 4 nastavnice Nadija Mujčinović, prof. nam je kazala: "Ovdje je predivno i kao prvo za pohvalu je ovaj motel "Brusnica" i sve osoblje u njemu a prezadovoljni smo i sa turističkom agencijom "Hit tours" iz Tuzle. Ovdje imamo razne aktivnosti učenika, od sportskih do šetnje i klasičnih nastavnih sadržaja a akcenat dajemo na moje okruženje i očuvanje okoliša. Prilagođavamo se vremenskim uslovima i zaista su djeca a i njihovi roditelji prezadovoljni uslovima i ambijentom. Ovdje je priroda puna raznolikosti i ljepote, treba doći, vidjeti i uživati". Pored nje sa djecom u ovoj grupi su nastavnici: Amela Sinanović, prof., Mirela Žunić, prof. i Mirela Bečirević.

pretraga novosti :: arhiva novosti