Nova verzija sajta
U prvi razred upisano 158 učenika
Hazim Čukle - Srijeda, 28.04.2010, 16:51
Pročitano 221 puta
Klikni za više fotografijaMujo Zahirović, prof.
Ovih dana je na području općine Fojnica u toku upis učenika u prvi razred osnovnih škola O.Š "Muhsin Rizvić" Fojnica i O.Š. "Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica. Kako smo saznali od direktora O.Š. "Muhsin Rizvić" Fojnica Muje Zahirovića, prof. kada je u pitanju ova škola u šest područnih i u dvije centralne škole se upisalo tokom ovog upisnog roka 108 novih učenika prvačića koji će se školovati po devetogodišnjem bosanskom nastavnom planu i programu u školskoj 2010/2011 godini. "U područnim školama je situacija slijedeća.
Klikni za više fotografijaUpis prvačića
U područnu školu u Pločari Polju upisano je 10 prvačića, u Ostružnici 19 novih učenika, u Dusini 5 učenika, u Fojnici 51 učenik, još treba da se upišu sedam učenika u područnoj školi u Rizvićima i jedan učenik u Majdanu. Upis novih učenika je obuhvatio djecu rođenu između 1. septembra 2003. i 1. septembra 2004. godine", kaže direktor Mujo Zahirović.

Kako smo saznali od pedagogice O.Š. "Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica Josipe Lovrić u ovu školu koja radi po hrvatskom nastavnom planu i programu do sada se u prvi razred devetogodišnjeg školovanja upisalo u centralnoj O.Š." Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica 17 prvačića i u područnoj školi u Fojnici 33 nova učenika. "To bio skoro konačan broj a može se desiti da se upiše još neki učenik", kazala nam je pedagogica Josipa Lovrić.

pretraga novosti :: arhiva novosti