Nova verzija sajta
Sretan Vam 1. maj/svibanj
Fojnica online redakcija - Petak, 30.04.2010, 22:10
Klikni za više fotografijaUz rijeku Fojnicu


Sretan Vam 1. maj/svibanj,
međunarodni praznik rada.
Info punkt i pristupnice SBBBIH
Hazim Čukle - Petak, 30.04.2010, 16:10
Klikni za više fotografijaInfo punkt
U organizaciji Općinske organizacije Saveza za bolju budućnost BiH (SBBIH) Fojnica mladih ove stranke u Fojnici je u srijedu postavljen info - punkt SBBIH gdje su građane upoznavali sa programom i ciljevima SBBIH i prikupljali pristupnice ovoj stranci. Odziv građana je bio dosta dobar i moglo se primjetiti da je interes mladih Fojnice za stranku SBBBIH zapažen.

Građani za prva tri mjeseca ove godine duguju oko 20 000 KM
Hazim Čukle - Četvrtak, 29.04.2010, 16:14
Klikni za više fotografijaSpisak dužnika
Javno komunalno preduzeće "Šćona" Fojnica je nakon uvida u dugovanja za održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrada na području općine Fojnica na stambenim jedinicama na ulaze u zgradu postavila spisak stanara kućnog savjeta i imena stanara koji su uplatili obaveze i koji ih duguju. Građani to dijelom podržavaju a jednim dijelom negoduju.

Po riječima direktora JKP "Šćona" Fojnica Abasa Nišića iznos dugovanja je oko 20 hiljada KM i dodaje: "Mnogi stanari su vršili redovne uplate a i sami su insistirali da to čine i njihovi susjedi kako bi se od prikupljenih sredstava vršile opravke na zgradama. Onima koji nisu izmirili obaveze smo uputili opomenu"...

Cjelovečernji program povodom 1. maja
Kulturno umjetničko društvo «1001 noć» Fojnica - Četvrtak, 29.04.2010, 12:04
Klikni za više fotografijaTržni centar Aquareumala
Povodom prvomajskog praznika, općina Fojnica u saradnji sa KUD-om "1001 noć" organizuje sutra 30.04.2010. (petak) u 19:30 sati na atriju tržnog centra Aquareumala cjelovečernji nastup sa gostima sa sljedećim progamom:

- sevdalinka
- koreografija "Begovske igre", koreograf Nermin Berbić
- koreografija "Igre iz istočne bosne", koreograf Nerka Čohadžić
- sevdalinka
- instrumentalna kompozicija "Bosnia why", Luka Glavočević ...

Jednodnevna tura po Treskavici u nedjelju
Planinarsko društvo «Vranica» Fojnica - Srijeda, 28.04.2010, 20:55
Klikni za više informacijaPlaninarsko društvo
"Vranica" Fojnica

POZIVA
svoje članove i simpatizere na
Jednodnevnu turu po Treskavici
sa usponom na najviši vrh - Đokin toranj
u nedjelju, 02.05.2010.
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


U prvi razred upisano 158 učenika
Hazim Čukle - Srijeda, 28.04.2010, 16:51
Klikni za više fotografijaMujo Zahirović, prof.
Klikni za više fotografijaUpis prvačića
Ovih dana je na području općine Fojnica u toku upis učenika u prvi razred osnovnih škola O.Š "Muhsin Rizvić" Fojnica i O.Š. "Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica. Kako smo saznali od direktora O.Š. "Muhsin Rizvić" Fojnica Muje Zahirovića, prof. kada je u pitanju ova škola u šest područnih i u dvije centralne škole se upisalo tokom ovog upisnog roka 108 novih učenika prvačića koji će se školovati po devetogodišnjem bosanskom nastavnom planu i programu u školskoj 2010/2011 godini.

Kako smo saznali od pedagogice O.Š. "Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica Josipe Lovrić u ovu školu koja radi po hrvatskom nastavnom planu i programu do sada se u prvi razred devetogodišnjeg školovanja upisalo u centralnoj O.Š." Ivan Goran Kovačić" Gojevići Fojnica 17 prvačića i u područnoj školi u Fojnici 33 nova učenika...

Priredba prvačića povodom Dana planete Zemlje
Hazim Čukle - Utorak, 27.04.2010, 17:39
Klikni za više fotografijaPrvačići
U povodu 22. aprila Dana planete Zemlje su učenici prvih razreda O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici sa svojim učiteljicama Razom Buharalija i Azrom Dević priredili učeničku priredbu. Najprije su učenici u koloni prošetali ulicama grada Fojnice od škole glavnom Bosanskom ulicom pored Policijske stanice, mostom preko rijeke Dragače pored "Aquareumala" i hotela "Reumal" do škole, gdje su bili pozdravljeni aplauzima od strane građana. Nakon toga su u holu škole za učenike ostalih razreda, nastavnike i učitelje pripremili bogat zabavni program.

Košarkaši Fojnice ugostili košarkaše iz Visokog
Hazim Čukle - Utorak, 27.04.2010, 17:26
Klikni za više fotografijaKošarka
Tokom vikenda su u sali O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici odmjerili snage košarkasi i košarkašice ŠK "Star" Fojnica i ŠK "Visoko" iz Visokog u nekoliko selekcija. U sali ove škole se okupilo stotinjak gledalaca kako bi uživali u igri košarkaša i košarkašica ove škole. U kategoriji djevojčice kadetkinje sastale su se ekipe ŠK "Star" Fojnica i ŠK "Visoko" Visoko. Bolje su bile gošće pobijedivši rezultatom 53:33...

NK "Katarina" - NK "Šantići" 4:0
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 27.04.2010, 17:12
Klikni za više fotografijaNogomet
Pobjedom nad momčadi Šantića 4:0, kadeti NK "Katarina" trenutno zauzimaju 4. mjesto na tablici Jedinstvene nogometne lige NS SBK/KSB. Prva je Busovača 43, druga Mladost 42, a treći je Vlašić 37. Naša momčad je skupila 34 boda iz 17 kola, a naredno kolo gostujemo baš kod Vlašića. Još nije poznat točan datum utakmice. Pioniri su izgubili 1:3, te trenutno zauzimaju 12. mjesto.

Roditelji će svoju djecu u nogometni kamp/školu NK "Katarina" Fojnica moći upisati od 05.05.-20.05.2010. a sve informacije će dobiti na internet stranicama, prostorijama Udruženja ili na telefone 063/409-148 i 063/466-696 u tajništvu kluba...

Rupa na mostu opasnost za pješake
Hazim Čukle - Utorak, 27.04.2010, 16:45
Klikni za više fotografijaFali daska
Tokom vikenda je na željeznom mostu preko rijeke Dragače pored hotela "Reumal" u Fojnici, kojeg još zovu i most zaljubljenih, na njegovoj sredini nedostajala jedna daska sa kojom je ovaj most potpođen. Neko je od huligana vjerovatno odvalio tu dasku tako da je pod mosta bio šupalj i postojala je mogućnost da se pješaci i šetaći preko tog mosta povrijede. Kako reče jedan prolaznik taj koji je odvalio i bacio tu dasku vjerovatno i njemu fali jedna daska u glavi. U međuvremenu je nedostajuća daska u podu zamijenjena novom, za drugu ne znamo.

pretraga novosti :: arhiva novosti