Nova verzija sajta
Emir Aletić prvak Fojnice u pikadu
mir5ad - Utorak, 30.03.2010, 22:26
Pročitano 254 puta
Klikni za više fotografijaGizela Open 2010
Protekle nedjelje, u fojničkoj "Gizeli" održano je prvo otvoreno prvenstvo Fojnice u pikadu pod nazivom "Gizela Open 2010".

Primjenjivao se sistem 301/double out. Učešće je uzelo 18 najboljih fojničkih takmičara koji su u uzbudljivim borbama nastojali ponijeti titulu prvaka.

Nakon grupne faze, pristupilo se polufinalnim dvobojima. U napetim završnicama, došlo se do imena finalista. To su Semir Delić i Emir Aletić, koji su u polufinalnim susretima savladali Esada Drinića i Mustafu Čohadžića.

Finalni meč posmatralo je pedesetak gledalaca okupljenih oko logorske vatre i bosanskog lonca, koje je za goste pripremio kuhar Senad Jemendžić. U najuzbudljivijoj partiji dana, titulu najboljeg sasvim zasluženo je ponio Emir Aletić koji je u emocijama nabijenom finalu pobijedio velikog rivala Semira Delića.

Najboljima su pripale vrijedne nagrade koje su obezbijedili Adis Čohadžić i Almir Pubović. Drugoplasirani Delić bio je vlasnik najboljeg bacanja takmičenja, dok je utješnu nagradu za fair play ponio Ragib Hodžić, jedan od favorita ovogodišnjeg otvorenog prvenstva Fojnice u pikadu, koji nije imao svoj dan.

Sve mečeve izuzetno dobro je sudio Ajdin Selman. Za organizaciju na vrhunskom nivou potrudilo se osoblje "Gizele".

pretraga novosti :: arhiva novosti