Nova verzija sajta
Obilježen Dan Zavoda "Bakovići"
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 22.03.2010, 23:14
Pročitano 253 puta
Klikni za više fotografijaDan Zavoda "Bakovići"
U povodu 1. marta, Dana Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići" u Bakovićima, 4. marta je upriličena skromna svečanost i tom prilikom su za 22 bivša radnika ovog Zavoda, sada umirovljenika, uručene skromne novčane nagrade. U Zavodu "Bakovići" je smješteno 370 korisnika o kojima brine 114 uposlenika. Povodom obilježavanja 1. marta, Dana Zavoda "Bakovići", ovu ustanovu su posjetili visoki gosti Izaslanstva zastupnika Doma Parlamenta FBIH i izaslanstvo Doma naroda Parlamenta FBIH Ministar komunikacija i prometa BiH mr. sc. Rudo Vidović, predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH dr Josip Perić i zastupnica u Parlamentu FBIH Slavica Josipović. Prilikom svoje posjete Zavodu "Bakovići" visoki gosti su se susreli sa ravnateljicom zavoda dr Nadom Sušić Sijerčić i njenim saradnicima. Tom prilikom obišli dvije radne okupacije korisnika i korisnicima zavoda uručili na dar LCD televizor.

Zastupnica u DPFBiH Slavica Josipović nam je prilikom ove posjete zavodu "Bakovići" kazala: "Bila sam ljetos ovdje i sretna kad vidim da se ovdje vidi napredak i da uposlenici ove ustanove brinu o osobama kojima je naša pomoć potrebna. I danas se potvrđuje ono kad smo se borili prije dvije godine u Parlamentu FBiH, kada je ova institucija zakonom proglašena samostalnom institucijom i ona je u vlasništvu Vlade FBiH. Na taj način joj je osigurano finansiranje. Žao mi je što neki ljudi koriste samo predizbornu kampanju i tada dođu ovdje i slikaju se a korisnici ove ustanove zaslužuju da se svakodnevno posjećuju i pomažu".

Nakon posjete Zavodu "Bakovići" visoki zvaničnici FBiH su imali svečani ručak sa ravnateljicom Zavoda "Bakovići" i njenim saradnicima u restoranu "Aquareumala" u Fojnici.

pretraga novosti :: arhiva novosti