Nova verzija sajta
Tragedija na lovačkom druženju
Hazim Čukle - Utorak, 16.02.2010, 17:45
Pročitano 289 puta
Klikni za više fotografijaSmrtovnica stradalom
Džemal Merdžanić (32) zvani Šoke priveden je u Policijsku stanicu Fojnica, a potom u PU Kiseljak, zbog sumnje da je u nedjelju, 14. februara, na lokalitetu Tocila kod Fojnice ranio lovca Senahida Polutana (30) koji je umro na putu do Doma zdravlja u Fojnici.

Obojica su bili članovi Lovačkog društva „Divokoza“ iz Fojnice. Kako nezvanično saznajemo, nekoliko lovaca Lovačke sekcije „Prokos“ iz Prokosa toga je dana izašlo na spomenutu lokaciju radi druženja. U jednom momentu su se Polutan i njegov kolega Merdžanić odvojili od grupe da prošetaju i nakon izvjesnog vremena začuo se pucanj. Lovci su potrčali da vide šta se desilo i zatekli Polutana koji je bio pogođen u stomak.

Do opaljenja metka iz Merdžanićeve puške došlo je slučajno nakon što se pokliznuo a u cijevi njegove puške je bio metak. Polutan je preminuo od unutrašnjeg krvarenja izazvanog prostrelnom ranom u predjelu stomaka, potvrdio je nakon obdukcije obavljene u Travniku dežurni tužitelj Mijo Dujmović.

Poznato je da je Merdžanić zaposlen kao kantonalni šumar, a nastradali Senahid Polutan je bio nezaposlen i jedno vrijeme je privremeno radio u Azerbejdžanu.

pretraga novosti :: arhiva novosti