Nova verzija sajta
Idealno mjesto i vrijeme za skijaše
Hazim Čukle - Utorak, 09.02.2010, 16:26
Pročitano 205 puta
Klikni za više fotografijaSki centar "Poljana"
Iako je bio radni dan u utorak kad smo boravili u Ski centru "Poljana" iznad Fojnice znatan broj skijaša je uživao na stazi. Do ovog Ski centra iznad Fojnice se stiže od Fojnice asfaltnom trakom preko Bakovića i dalje veoma dobrim i očišćenim putem preko Bistrice i Kozovgrada u dužini od 15 kilometara. Tu je znatan broj gostiju hotela "Reumal" u Fojnici koji se nalaze na odmoru i rehabilitaciji a u sklopu boravka oni koji žele skijati imaju organizovan odlazak na skijanje u ovaj Ski centar. Pored grupe studenata iz Mostara koji tu obavljaju koncentriranu nastavu znatan je broj i drugih gostiju ljubitelja skijanja i uživanja u zimskim radostima.

Snijega ima dovoljno, oba ski lifta su u pogonu, veliki u dužini od 1100 metara i mali ski lift dužine 550 metara. Na ovom skijalištu su i četiri ski staze širine od 50 do 200 metara i ukupne dužine nekoliko kilometara. Tu se nalazi i Rekreacijski centar "Brusnica" sa istoimenim motelom "Brusnica" koji posjeduje 12 luksuzno opremljenih apartmana i salom za ručanje od 45 mjesta. Gostima su na usluzi i dvadesetak vikendica za iznamjljivanje. Cijena dnevne ski karte za odrasle je 17 KM, djecu 12 KM a poludnena ski karta košta odrasli 12, djeca 8 KM po osobi. Moguće je iznajmiti komplet novu ski opremu po cijeni od 10 do 20 KM dnevno.

Iako su u gradu Fojnici bili minusi na skijalištu na Poljani su skijaši uživali u suncu koji su neki iskoristili za šetnju i uživanje. Pogled se pruža do Sarajeva, Trebevića, Bjelašnice i Treskavice, kao i do Hercegovačkih planina i Visokog. Ovaj Ski centar posjeduje i školu skijanja a tereni za skijanje se mogu naći za svakoga. Vikendom je tu kao u košnici a kako smo saznali od domaćina, narednog vikenda se očekuje veli broj gostiju kako iz okruženja Fojnice i šire sa znatnim brojem skijaša iz Hrvatske posebno iz Dalmancije. Gosti o skijalištu, putu, smještaju, stazama i svemu govore samo u superlativu.

pretraga novosti :: arhiva novosti