Nova verzija sajta
Dosta skijaša u Ski centru "Poljana" iznad Fojnice
Hazim Čukle - Utorak, 02.02.2010, 16:38
Pročitano 122 puta
Klikni za više fotografijaSki centar "Poljana"
Konačno su i ljubitelji snježnih radosti došli na svoje. Snijega ima dovoljno po planinama i u ski centrima. Tako je i u Fojnici u Ski centru "Poljana" gdje se nalazi i Rekreacijski centar "Brusnica" sa istoimenim hotelom "Brusnica". Iako je u petak, 26. januara, bio radni dan u ovom skijalištu iznad Fojnice boravilo je stotinjak skijaša. Put do skijališta je dobro očišćen, skijalište je udaljeno 15 kilometara od Fojnice. Tu se nalaze dva ski lifta, veliki i mali sa četiri skijaške staze. Mali ski lift dužine 550 metara je bio u pogonu. Redovnu nastavu skijanja tu izvode studenti iz Mostara. Na stazi smo sreli i desetak skijaša učenika osnovnih škola iz Sarajeva koji uče skijati.

Od asistenta demonstaratora Hasana Brajlovića iz Sarajeva smo saznali: "Ovo je Škola skijanja "Budi dio tima" iz Novog Grada Sarajeva. Ovdje nas je desetak i vršimo obuku skijaša i neskijaša početnika. Staze su odlične, snijega ima dovoljno, smješteni smo u jednoj vikendici, sve je super i prezadovoljni smo".

Cijena dnevne ski karte je za odrasle 17 a djecu 12 KM, poludnevna je odrasli 12 djeca 8 KM. Ski lift radi od 9 do 13 i od 14 do 16 sati. Kako smo saznali nakon što je napadalo još novog snijega od narednog vikenda će u pogonu biti i veliki ski lift čija je dužima 1100 metara. Vikendom se očekuje veliki broj gostiju, kada pored gostiju iz naše zemlje dolaze i brojni gosti iz Hrvatskog primorja.

pretraga novosti :: arhiva novosti