Nova verzija sajta
Šerif Zukanović, navijač Veleža, častio Rođene pečenjem ispod sača
Hazim Čukle - Srijeda, 27.01.2010, 17:34
Pročitano 170 puta
Klikni za više fotografijaRođeni
U Fojnici su se na sedmodnevnim kondicionim pripremama nalazili fudbaleri FK "Velež" iz Mostara koji je član fudbalske Premijer lige BiH. U ovom malom bosanskom gradiću podno Matorca "Rođeni" iz Mostara imaju znatan broj svojih navijača i simpatizera. To pokazuju i opklade navijača "Veleža", "Željezničara" i "Sarajeva" da ručak, meze i piće plaćaju navijači najslabije plasiranih klubova na kraju polusezone i fudbalskog prvenstva.

Među navijačima "Rođenih" iz Mostara u Fojnici je i Šerif Zukanović, penzioner, koji je i sam nekada bio sportaš. Dok je živio i radio na privremenom radu u Njemačkoj išao je često na utakmice "Rođenih" za koje voli kazati da su to masjtori sa Neretve, umjetnici u fudbalskim čarolijama. U dogovoru sa rukovodstvom stručnog štaba na čelu sa trenerom Abdulahom Ibrakovićem Šerif je prošle godine dok su boravili na pripremama u Fojnici komplet ekipu i trenere častio pečenim janjetom i pićem. Kako nam je kazao ovaj navijač "Rođenih" iz Mostara ove godine je odlučio da to ne bude janje već teleče pečenje ispod sača, jer je to slađe i bolje a i fudbaleri su bili bolji plasirani na fudbalskoj tabeli. Tako je to obećanje realizovano u petak petog dana boravka u Fojnici poslije treninga u Restoranu "Kamin" hotela "Reumal" u Fojnici. Sve fudbalere i stručni štab je Šerif počastio večerom i pićem. Kazao nam je da to nije ništa koliko su ovi fudbaleri "Veleža" njemu pružili zadovoljstva ostvarujući pobjede na fudbalskim terenima.

"Zna se da je "Velež" bio slab i pred ispadanjem iz Premijer fudbalske lige BiH ali nakon dolaska ljetos na pripreme u Fojnicu odmah su u jesenjem prvenstvu imali uzlaznu outanju ka vrhu tabele. Nadam se da će naši "Rođeni" doći makar do Evropskog kupa, e onda mi čini mi se ne bi bilo žao počastiti ih sa volom na ražnju", kaže vatreni navijač "Rođenih" Šerif Zukanović iz Fojnice.

Nakon što su fudbaleri i rukovodstvo "Veleža" pojeli pečenje i osvježili se pićem trener Abdulah Ibraković ih je častio velikom tortom.

pretraga novosti :: arhiva novosti