Nova verzija sajta
Fudbaleri Veleža okončali prvi dio priprema
Emir Aletić - Srijeda, 27.01.2010, 17:40
Pročitano 173 puta
Klikni za više fotografijaFK "Velež"
Fudbaleri Veleža okončali su prvi dio priprema pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Rođeni su trenirali dva puta dnevno na terenima fojničkog drugoligaša. Radilo se isključivo o kondicionim treninzima dok se rad s loptom očekuje u drugoj fazi priprema. Zdravstveni bilten je dosta povoljan. Na lakše ozljede žalili su se Velagić i Kadić koji su radili po posebnom programu, odvojeno od ostatka ekipe.

Trener Abdulah Ibraković ističe da je prezadovoljan radom i zalaganjem ekipe, koja je u ovih par dana osjetno popravila fizičku spremu: "Ekipa radi odlično. Sve su to uglavnom mladi fudbaleri, pune želje za dokazivanjem. Posebno sam zadovoljan zalaganjem novajlije Salihovića, koji je pred početak priprema došao iz živiničkog Slavena i već sada se ozbiljno nameće. Mladi Mirza Ćemalović također se trudi, te će u proljetnom dijelu šampionata dobiti mnogo veću minutažu. Raduje i velika želja za radom veterana Zaimovića i Kajtaza koji ni po čemu ne zaostaju za mnogo mlađim saigračima."

Ekipi se priključio i sjajni golgeter Džafić, nakon što nije realizirao instrani angažman. Situacija oko njegovog ostanka u crvenom dresu trebala bi biti jasnija do povratka u Mostar sredinom naredne sedmice, mada je, ipak, bliži odlasku iz Veleža.

Što se pojačanja tiče, Ibraković smatra da su najpotrebnija na pozicijama lijevog bočnog i napadača, te će uprava Rođenih u narednom periodu tražiti igrače isključivo za ove dvije deficitarne pozicije. Pregovara se sa Damirom Tosunovićem iz Slobode i Muamerom Salihbašićem iz Čelika: "Naš cilj je izlazak u neko od evropskih takmičenja. Zato su nam potrebna 2-3 provjerena, kvalitetna igrača koji bi odmah našli svoje mjesto u ekipi. Nadamo se da ćemo ih pronaći do kraja prelaznog roka, kako bismo obradovali naše vjerne navijače i u Mostar doveli neki renomirani evropski klub", rekao je Ibraković na kraju razgovora za Fojnica online.

pretraga novosti :: arhiva novosti