Nova verzija sajta
Velež na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Utorak, 26.01.2010, 16:17
Pročitano 278 puta
Klikni za više fotografijaFK "Velež"
Prvog radnog dana prošle sedmice na sedmodnevne pripreme u Fojnicu je stigla ekipa FK "Velež" iz Mostara koji je član fudbalske Premijer lige BiH. Dvadeset četveročlanu posadu "Rođenih" sa Neretve predvodi kormilar i kapetan šef stručnog štaba Abdulah Ibraković sa pomoćnicima Veselinom Džurasovićem, Irfanom Džindo i Adnanom Dizdarević. Smješteni su u "Aquareumalu" Fojnica a treniraju na terenima u Fojnici. Iako se živa u termometru spustila koji stepen ispod nule na treningu je veoma radna atmosfera uz jak ritam.

Trener Abdulah Ibraković nam je kazao: "Ovdje smo na pripremama na kojima radimo na podizanju fizičke pripremljenosti kako individualaca tako i tima. Radimo dva eventualno tri puta dnevno, uslovi su odlični, zadovoljni smo smještajem i uslovima. Obavili smo u Mostaru testove fizičke pripremljenosti igrača koje su radili vrhunski stručnjaci. Rezultatima nismo zadovoljni i nadamo se da ćemo to nadoknaditi u Fojnici. Ekipa je kompletna, jedino sa nama u Fojnici nije Elvir Čolić, razlog je nepoznat. Kao što je poznato klub sa Ivicom Babićem nije postigao dogovor o dolasku ovog igrača u Velež. Sa nama je i Adin Džafić na pripremama koj još nije našao aganžman u nekom klubu u inostranstvu. Sa pojačanjem lijevog bočnog i napadačem bili bi dosta jači i nadamo se da ćemo igrati važnu ulogu u borbi za titulu fudbalske Premijer lige BiH.

Tokom boravka u Fojnici ćemo možda imati jednu test utakmicu sa domaćinom FK "Fojnica" iz Fojnice. U srijedu ćemo svi igrači i mi iz stručnog štaba imati edukativno predavanje na temu "Pravila fudbalske igre i fair - play" koje organizira Komitet za suđenje FS BiH na čelu sa Džemalom Čalijom. Nakon povratka u Mostar nastavljamo sa pripremama a od 5. februara su nam završne pripreme. Za mjesto priprema imamo dvije opcije Turska ili Ulcinj, gdje bi smo imali nekoliko kontrolnih utakmica".

pretraga novosti :: arhiva novosti