Nova verzija sajta
Izbor sportiste SBK-a početkom februara u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 06.01.2010, 17:04
Pročitano 181 puta
Klikni za više fotografijaSastanak u Općini
Krajem decembra su predstavnici Sportskog Saveza SBK posjetili općinu Fojnica gdje su sa općinskim načelnikom Salkanom Merdžanićem dogovarili kako bi Fojnica bila domaćin Kulturno sportske manifestacije "Izbor sportiste za 2009. godinu u SBK". U Fojnici su boravili presjednik SS SBK Drago Suban i sekretarica SS SBK Amela Trbović.

Predsjednik SS SBK Drago Suban je tom prilikom kazao: "Tradicionalno svake godine organizujemo izbor sportiste i sportskih ekipa u SBK. Ovo je sedmi put da se organizira izbor sportiste SBK. To je jedna manifestacija koja je praznik sporta i koja se izdigla iznad svih ovih događaja u našem kantonu".

Sekretarica SS SBK Amela Trbović je kazala: "Svake godine ovu kulturno sportsku manifestaciju organizujemo u drugom gradu. Sve općine u SBK su članice našeg Saveza sem općine Kiseljak. Kod izbora sportiste godine SBK biramo pojedince i ekipno u jedanaest kategorija a nagrađujemo ukoliko ih ima i sportaše za njihova životna djela. Fojnica će biti domaćin izbora sportiste godine za 2009. godinu, a koji će se održati u Fojnici početkom mjeseca februara 2010. godine. Tu ćemo imati bogat kulturno zabavni program za posjetioce".

Prilikom boravka u Fojnici predstavnici SS SBK su posjetili Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica gdje su tom prilikom uručili dio sportske opreme za korisnike Zavoda. Također su u prisustvu šefa Službi Zavoda "Drin" Adnana Bubalo posjetili i radnu okupaciju korisnika u radionici za izradu papuča i suvenira.

pretraga novosti :: arhiva novosti