Nova verzija sajta
Plavi platili ceh
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.12.2009, 16:43
Pročitano 172 puta
Klikni za više fotografijaNavijači Želje
Kako smo već pisali nekoliko puta na Fojnica online u Fojnici se tradicionalno na polusezoni i na kraju fudbalskog prvenstva Premijer lige BiH opklade navijači fudbalskih klubova Sarajeva, Željezničara i Veleža u bogatu trpezu i piće a ceh plaćaju navijači kluba najslabije plasiranog na fudbalskoj tabeli. Te opklade navijača u Fojnici traju desetak godina i do sada su uglavnom ceh plaćali navijači FK "Velež" iz Mostara.

Tako je bilo i na kraju jesenjeg dijela prvenstva kada je tokom realizacije te opklade uz pečenu janjad i druge specijalitete pala opklada između navijača "Sarajeva" i "Željezničara" u komšijskom derbiju jesenjeg dijela prvenstva. Pobijedilo je Sarajevo rezultatom 2:1. Manijaci su organizovali sijelo za izgubljenu opkladu ova dva komšijska kluba a "Rođeni" su bili gosti. Opklada je bila pola teleta ispod sača, janje, pet tepsija pite bureka ispod sača i piće. Opklada je realizovana drugog dana proteklog vikenda u restoranu Nove bolnice u Fojnici. Uz topli kamin u zimskoj noći gdje su vani minusi bili i do 15 stepeni ispod nule navijači tri kluba su uživali u jelu, piću i muzici. Vođa navijača "Željezničara" Selver Memija je pošto oni plaćaju tražio da se servira pića u plavoj ambalaži, plavi kolači i da što više preovladava plava boja. Navijači "Pitari" su donijeli pet tepsija pite bureka kao peškeš komšijama. Selver Memija je rekao da oni ujedno na ovoj fešti slave peto mjesto "Želje" na tabeli prvenstva. Iako je tridesetak godina u braku kazao je da bi radije promijenio životnu saputnicu nego klub za koji navija. Pored njeg u taboru navijača su još: Mustafa Fejzić, Nezir Selimović, Almir Memija, Samir Mujčić, Enver Handžić, Edin Aletić i Muhamed Salčinović. Navijače "Sarajeva" predvodi dr Elmedin Huskić sa: Fuad Ibreljić, Selvedin Omerčević, Huso Buljina, Ibrahim Manov i Nijaz Varka. "Rođene" je predvodio dr Sakib Serhatlija a sa njim su još: Fikret Mešak, Zikrija Kurta, Nasir Selimović i Šerif Zukanović.

Druženje je trajalo do ponoći uz novi dogovor o novoj opkladi u novom proljetnom prvenstvu Premijer fudbalske lige. Kako stanje stoji i ova recesija kazali su da će onaj ko bude plaćao naredni ceh opklade morati potražit pomoć kod neke od mikrokreditnih organizacija ili banaka.

pretraga novosti :: arhiva novosti