Nova verzija sajta
Održana 11. sjednica Općinskog vijeća
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.12.2009, 17:00
Pročitano 284 puta
Klikni za više fotografijaSjednica Općinskog vijeća
U kongresnoj sali hotela "Reumal" u Fojnici održana je redovna jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Fojnica. Na ovoj sjednici su između ostalog doneseni zaključci i odluke. Usvojen je etički kodeks izabranih predstavnika vlasti općine Fojnica, kao i odluka o formiranju komisije za praćenje poštivanja etičkog kodeksa izabranih predstavnika vlasti općine Fojnica.

Vijećnici su usvojii i Nacrt strateškog plana razvoja općine Fojnica za period 2010 - 2015 godina. Također su vijećnici usvojili inicijativu za izdvajanje Šumskog gazdinstva "Vranica" Fojnica iz sastava Šumsko privrednog društva "Srednjobosanske šume" sa sjedištem u Donjem Vakufu.

Usvojen je zaključak o listi sa indentificiranim problemima po mjesnim zajednicama općine Fojnica. Usvojen je nacrt okvirnog budžeta općine za 2010. godinu a nije usvojena odluka o privremenom finansiranju općine Fojnica za period od 01.01. do 31.03.2010 godine, a po nekima su to zakonski vijećnici bili obavezni usvojiti u slučaju kada nije usvojen ni rebalans budžeta za 2009. godinu jer prijeti nemogućnost funkcionisanja općinskog organa Uprave u narednom periodu. Rebalans budžeta za 2009. nije usvojen.

Na ovoj sjednici OV Fojnica je donesen zaključak o davanju saglasnosti za pokretanje procedure za dodjelu koncesije na proširenju kapaciteta firmi "In trade energija" Sarajevo na riječici Kozici i koncesije firmi "Bor trade" Fojnica na Sportsko rekreacioni centar "Poljana" Vranica Fojnica. Sjednici OV Fojnica su pored vijećnika prisustvovali i predstavnici OSCE-a sa sjedištem u Travniku a kod tačke o inicijativi o izdvajanju ŠG "Vranica" Fojnica iz ŠPD SBŠ Donji Vakuf i radnici ŠG "Vranica" Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti