Nova verzija sajta
Obilježen Dan državnosti
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.11.2009, 16:31
Pročitano 276 puta
Klikni za više fotografijaDan državnosti
Obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH, na području općine Fojnica je obilježeno kao i obično priredbom osnovaca, polaganjem cvijeća na spomen obilježje Partizanskog groblja, cjelovečernjim programom KUD-a "1001 noć" u "Reumalu" i prazničnim programom kojeg su pripremili učenici SMŠ "Zija Dizdarević" iz Fojnice.

U O.Š. "Muhsin Rizvić" obilježen Dan državnosti

Učenici i nastavnici O.Š. "Muhsin Rizvic" u Fojnici su u fiskulturnoj sali ove škole povodom 25. novembra pripremili priredbu. U prepunoj sali škole su se predstavili učenici ove škole članovi recitatorske, folklorne, pjevačke i dramske sekcije koje su za ovu priliku pripremili njihovi nastavnici. Naravno najviše pažnje su privukli najmladi, prvačići i učenici nižih razreda. U povodu Dana državnosti u hotelu "Reumal" u Fojnici članovi KUD-a "1001 noc" Fojnica izveli su cjelovečernji program uz igru i pjesmu članova ovog društva. Predstavnici Udruženja antifašista i boraca Narodno Oslobodilačkog Rata (NOR) općine Fojnca su povodom obilježavanja Dana državnosti položili cvijece na spomen obilježje partizanskog groblja u Fojnici.

Srednjoškolci obilježili Dan državnosti

Klikni za više fotografijaDan državnosti
Nakon što su osnovci svojim programom obilježili 25. novembar u popodnevnim satima su i ucenici SMŠ "Zija Dizdarevic" iz Fojnice u saradnji sa Islamskom zajednicom Fojnica i Omladinskim centrom "Stella" Fojnica svojim zabavnim programom obilježili Dan državnosti BiH. U sali škole su ucenici srednjoškolci izveli svoj program a gosti su im bili i najmlađi članovi folklorne sekcije KUD-a "Izvor 08" iz Kiseljaka. Učenici SMŠ "Zija Dizdarević" iz Fojnice članovi OC "Stella" Fojnica su pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći, kako bi od prikupljenog novca mogli povodom praznika obradovati poklonima najmlađe korisnike Zavoda "Drin" u Fojnici.

Položeno cvijeće na spomen obilježje Partizanskog groblja

Klikni za više fotografijaPoloženo cvijeće
Povodom Dana državnosti BiH je u organizaciji antifašista i boraca NOR-a općine Fojnica na spomen obilježje Partizanskog groblja u Fojnici položeno cvijeće. Tom prilikom su prisutni minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast poginulim borcima. Nermina Ramić iz Kiseljaka učenica drugog razreda gimnazije SMŠ "Zija Dizdarević" u Fojnici je pročitala svoj pismeni rad koji govori o Danu državnosti.

pretraga novosti :: arhiva novosti