Nova verzija sajta
Marin Božić u kadetima HNK "Rijeka"
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 23.11.2009, 16:45
Pročitano 239 puta
Klikni za više fotografijaMarin sa Adnanom
Marin Božić, 16 godišnji mladi nogometaš iz Fojnice koji je svoje prve nogometne korake započeo u Školi fudbala "Fojnica" iz Fojnice sada igra za kadete Hrvatskog Nogometnog Kluba (HNK) "Rijeka" iz Rijeke koja je član Prve nogometne lige Hrvatske. Sreli smo ga ovih dana u Fojnici na stadionu SD Fojnica iz Fojnice, sa njim je bio u društvu njegov prvi trener Adnan Koljši iz Fojnice koji vodi NK "Katarina" iz Fojnice. Kratko nam je kazao da je prve nogometne korake napravio baš na ovom stadionu trenerom Adnanom Koljšijem, koji ga je trenirao 4 godine.

"Od sedmog mjeseca ove godine sam član HNK "Rijeka" iz Rijeke gdje pohađam prvi razred Ekonomske škole u Rijeci. Igram na mjestu stopera u klubu. Uzor mi je Ronaldinjo, navijam za Rijeku. Škola i sport idu dobro, zadovoljan sam sa prijemom u klubu", kaže Marin.

Trener Adnan Koljši nam je kazao da će Marin sigurno izrasti u vrsnog nogometaša i da je odmah na početku pokazivao izvrstan talenat. "Čuo sam da su ga gledali i treneri nekih njemačkih nogometnih klubova", kazao nam je Adnan.

pretraga novosti :: arhiva novosti