Nova verzija sajta
Iz Fojnice emitovana jubilarna 200. emisija "Vikend Vidikovac" BH radija 1
Hazim Čukle - Utorak, 27.10.2009, 12:32
Pročitano 283 puta
Klikni za više fotografija"Vidikovac" uživo
Povodom 200. emisije "Vikend vidikovac" BH radija 1 koja se emituje svake subote u prijepodnevnom terminu BH radio 1 je tu jubilarnu radio emisiju koja govori o turizmu u BiH odlučio da emitira iz Fojnice, turističkog gradića podno Matorca, na zlatonosnim rijekama, koji posjeduje bogatu turističku ponudu, grada koji se na turističkim kartama BiH i šire piše velikim slovima. Voditeljski dvojac ove veoma slušane emisije "Vikend vidikovac" koja plovi na radio valovima su Vanja Iličić i Dejan Garić. U prijepodnevnom dijelu emitovanja ove emisije Vanja i Dejan su kormilarili na radio talasima putem etera kroz Fojnicu i predstavili svojim slušaocima bogatu turističku ponudu Fojnice. U večernjim satima u dvosatnoj specijalnoj jubilarnoj emisiji koja se emitirala uživo u terminu od 20 do 22 sata iz velike sale hotela "Reumal" u Fojnici nekoliko stotina prisutnih je uživalo u bogatom zabavnom, kulturnom i muzičkom programu.

U emisiji i prisutnima u sali su pored ostalih govorili direktorica BH radija 1 Senada Ćumurović, generalni direktor "Reumal Group" dr Eldan Lokmić, načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, direktor TZ SBK Nihad Korić, predstavnik Ministarstva turizma BiH Nedeljko Babić, Marija Glavočević, Hrvoje Barbarić i Mensur Tulumović koji su vlasnici buregdžinice "Glavočević", restorana "Stari grad" i galerije "Central" u Fojnici a koji su specijalitete njihovih kuća ponudili prisutnima na švedskom stolu kako je kazano na bosanski način sa bosanskim loncem, maglicama, pitama ispod sača, ribama, raznim specijalitetima sa gljivama, borovnicama, brusnicama itd.

U ovoj jubilarnoj emisiji dodijeljene su zahvalnice sponzorima i prijateljima ove emisije koje su im uručili direktorica Senada Ćumurović, šef informativnog programa Emir Habul i urednica Ljiljana Pepovič, a voditeljima je uručena umjetnička slika kao nagrada za njihov plodan i uspješan rad. Prilikom obraćanja gostiju i učesnika emisije "Vikend vidikovac" BH radija 1 upućene su čestitke voditeljima Vanji i Dejanu kao i čitavoj posadi ovog vikend broda koji plovi po cijeloj BiH prenoseći putem etera slušaocima do njihovih radio prijemnika ljepote BiH. Muzički ugođaj su napravili folklorna sekcija KUD "1001 noć" Fojnica, tamburaši KUD "Matija Gubec" Bakovići Fojnica sa fra Mirkom Majdandžićem, bend "Sejo i Hamza" Sarajevo, vokalni solisti Alija Huzbašić i Evel Ramić. Nakon što se emisija završila krenulo je veselje uz dobru svirku, trpezu i ples do sitnih sati narednog dana.

pretraga novosti :: arhiva novosti