Nova verzija sajta
Rejting tavla turnir u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 26.10.2009, 16:46
Pročitano 205 puta
Klikni za više fotografijaNajbolji tavlaši
U organizaciji Tavla saveza BiH u saradnji sa Tavla klubom "Dževad Salčinović Šajna" Fojnica tokom vikenda je u prostorijama galerije "Central" u Fojnici odigran posljednji peti ovogodišnji rejting tavla turnir. Na ovom tavla turniru u Fojnici nastupilo je 94 tavla igrača iz 20 klubova sa područja cijele BiH. Tavla turnir je odigran po švicarskom sistemu u sedam kola.

Nakon odigranih sedam kola najbolji je bio i tako osvojio prvo mjesto i postao pobjednik ovog rejting tavla turnira Husein Korajčević iz Brezova Polja Brčko distrikt, drugo mjesto je zauzeo Emir Jelin iz ekipe Stari grad Mostar, treće mjesto Predrag Bakija iz Mostara, četvrto mjesto Fikret Krka Sarajevo i peto mjesto Ramiz Zaimović iz Mostara a koji je inače i predsjednik TS BiH. Trojici prvoplasiranih kao nagrada su pripali pehari, diplome i novčane nagrade.

Zanimljivo je i to da su na ovom tavla turniru učestvovale i dvije dame Rabija Hukelić iz Sarajeva i Alma Pašić iz Mostara. Glavni sudija je bio Mujo Košpo iz Jablanice. Deset najboljih iz svih rejting tavla turnira učestvuju na masters tavla turniru u Sarajevu.

pretraga novosti :: arhiva novosti