Nova verzija sajta
Odigran 5. Memorijalni malonogometni turnir "Gerd Wagner"
Hazim Čukle - Utorak, 29.09.2009, 18:12
Pročitano 252 puta
Klikni za više fotografijaEkipe finalisti
Tokom vikenda u Fojnici je u sali Srednje škole odigran IV Memorijalni malonogometni turnir "Gerd Wagner", koji se igrao u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica, a pod pokroviteljstvom Njemačke ambasade i OHR-a. Kako nam je kazao predsjednik Upravnog odbora Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica Josip Puljić na ovom memorijalnom malonogometnom turniru u Fojnici su igrali mladi nogometaši rođeni 1998-99 godine.

Nastupilo je osam malonogometnih ekipa NK "Katarina 1", NK "Katarina 2" , NK "Željezničar" Sarajevo, ŠF "Šampion" Sarajevo, ŠF "Osmice" Breza, ŠF "7 april Buci" Visoko, ŠF "Ilidža" Ilidža, NK "Brnjaci" Kiseljak.

U finalnoj utakmici su se sastale ekipe domaćina NK "Katarina 1" i ŠF "7 april Buci" Visoko. Pobijedili su domaćini NK "Katarina 1" koju uspješno vodi šef stručnog štaba Adnan Koljši, rezultatom 8:2 i tako osvojili naslov pobjednika IV Memorijalnog malonogometnog turnira "Gerd Wagner" u Fojnici. U revijalnoj utakmici Memorijala sastale su se ekipe uposlenika Njemačke ambasade u BIH i veterani Fojnice. Kod regularnog toka utakmice rezultat je bio 4:4 i tada se pristupilo izvođenju šesteraca do rezultata 8:8 jer je ponestalo snage u obje močadi i tako su završili utakmicu neriješenim rezultatom. Veterani Njemačke ambasade su prije toga odigrali revijalnu utakmicu sa kadetima NK "Katarine" koju su nakon rezultata 2:2 pobijedili u šestercima 5:4.

Pobjednicima su pripale pehari, sportska oprema, diploma. Nagrađeni su i najbolji igrač memorijala, najbolji golman i strijelac turnira. Najbolji igrač turnira je bio Davor Babić iz NK "Katarine 1", najbolji golman Nijaz Kapo iz ŠF "7 april Buci" i najbolji strijelac turnira Adem Kršić NK "Katarina 1" Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti