Nova verzija sajta
Rekordan broj posjetilaca u Aquaparku
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.08.2009, 07:50
Pročitano 251 puta
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Fojnica je prvog dana vikenda ličila na neka od zvučnih turističkih mjesta obale Jadranskog mora. Prepuna plaža i bazeni „Aquaparka“ u Fojnici koje su primile prvog dana vikenda po procjenama mnogih preko 2 hiljade posjetilaca. Izuzetno toplo vrijeme i temperatura termalne vode „Aquaparka“ u Fojnici privuklo je brojne posjetitelje ljubitelje kupanja i uživanja u ljepoti Vodenog grada iz raznih krajeva Sarajeva, Zenice, Travnika, Kiseljaka, Visokog i Fojnice. Kako smo saznali u razgovoru sa gostima Apartmanskog naselja "Aquareumal"-a i hotela „Reumal“ u Fojnici da je ovo nešto što je odavno trebalo da bude u Fojnici i što upotpunjuje turističke sadržaje i poboljšava turističku ponudu Fojnice kakvu gosti Fojnice odavno priželjkuju.

Same cijene dnevnih karata u „Aquaparku“ od 6 KM za odrasle, 4 KM za djecu, porodične 16 KM su pravi magnet za ljubitelje kupanja i uživanja u vodi. Temperatura vode u bazenima od 28 stepeni i još kad se doda da je to termalna voda su razlog, kako su nam mnogi od posjetitelja kazali, da im više ne treba more, ono je u srcu BiH, ono je u Fojnici. Noćno kupanje je od 20 do 24 sata a po cijeni od 5 KM.

Velika povoljnost gostima i onima koji uživaju u kupanju i vodenim čarima je i to što „Aquareumal“ nudi i godišnje karte za kupače po 20 KM za djecu i 60 KM odrasli a interesantno je da godišnje karte važe do 30. augusta iduće godine.

pretraga novosti :: arhiva novosti