Nova verzija sajta
Asfaltiran put do Starih Pločara
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 24.08.2009, 13:58
Pročitano 415 puta
Klikni za više fotografijaPresjecanje vrpce
Od prošlog utorka je i naselje Stari Pločari u mjesnoj zajednici Pločari Polje povezano asfaltnom trakom sa regionalnim putem Fojnica - Kiseljak. Kako nam je kazao Ibrahim Zečević predsjednik MZ Pločari Polje koji je u znatnoj mjeri zaslužan za sve akcije koje pokreće MZ Pločari Polje u općini Fojnica položen je asfalt do Starih Pločara u dužini od 1200 metara.

"Ovaj projekat su uradili mještani ovog naselja, njih oko 150, svojim sredstvima i uz pomoć općine Fojnica, a i BH Telecom im je donirao 20 hiljada KM. Vrijednost ovog projekta je oko 150 hiljada KM. Izvođač radova je bila firma "Twi" iz Kiseljaka. Sada je ovo povratničko naselje povezano asfaltnom trakom sa putem Fojnica - Kiseljak", kazao nam je predsjednik MZ Pločari Polje Ibrahim Zečević.

Prilikom dolaska prvih automobila novom asfaltnom trakom u naselje mještani naselja su ih zakitili košuljama, maramama i peškirima. Svečano puštanje u upotrebu novog asfaltog puta do Starih Pločara presjecanjem vrpce uprilličili su načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić i predsjednik MZ Pločari Polje Ibrahim Zečević.

pretraga novosti :: arhiva novosti