Nova verzija sajta
1. Memorijalni turnir „Haris Jemendžić – Hare“ - Polufinale i finale
Fojnica online redakcija - Subota, 01.08.2009, 14:36
Pročitano 161 puta
Klikni za više fotografijaPobjednici
U znak sjećanja na rano preminulog Harisa Jemendžića, člana pobjedničke ekipe na turniru „RIBNJAK 2008“, njegovi prijatelji, uz saradnju sa studijom „Color art“ i Omladinskim centrom „Stella“, organizirali su 1. Memorijalni turnir „Haris Jemendžić – HARE“. Turnir je izazvao veliko interesovanje tako da se prijavilo 15 ekipa, koje su podijeljene u 4 grupe. Igra se na sportskom terenu kod Ribnjaka, ekipu na terenu sačinjavaju golman i tri igrača, a igra se 2 x 10 minuta.

Prva polufinalna utakmica bila je kraj nastupa za pobjednike prošlogodišnjeg turnira, ekipu Color Art, koju je odlična ekipa La Vie prosto deklasirala i ubjedljivo pobijedila. Drugo polufinale bilo je mnogo uzbudljivije i dramatičnije. Ekipa STR „Val“ vrlo brzo je povela sa 3:0 da bi se ekipa Red Bulla onda trznula i smanjila na 3:2, ali je onda iz jedne kontre ekipa „trgovaca“ postigla i četvrti zgoditak i osigurala plasman u finale.

Rezultati polufinala:

La Vie – Color Art 4:0
STR „Val“ – Red Bull 4:2

U finalnoj utakmici gledali smo izvanredan nogomet, odličnu igru dvije najbolje ekipe na turniru. Početkom prvog poluvremena ekipa STR „Val“ povela je sa 1:0 pogotkom Adnana Pamića i dugo odolijevala napadima igrača La Vie. Golman „trgovaca“ činio je čuda na golu, čak i kada je protivnik uveo četvrtog igrača umjesto golmana, pa čak i kad su imali igrača manje na terenu. I kada su svi očekivali kraj utakmice, u posljednjim sekundama igre, iz jedne gužve Edin Karalija postiže zgoditak za La Vie i svojoj ekipi donosi izjadnačenje. Odluku o pobjedniku turnira donijeli su sedmerci – penali, gdje su više smirenosti i umijeća pokazali igrači La Vie i zasluženo osvojili pehar pobjednika 1. Memorijalnog turnira „Haris Jemendžić – Hare“. Značajno je napomenuti da je sve utakmice turnira odlično sudio Rusmir Bogdanić.

Finale: La Vie – STR „Val“ 1:1, penalima 3:1

Sudija: Rusmir Bogdanić. Strijelci: Pamić Adnan za STR „Val“, Karalija Edin za La Vie
La Vie: Ramić Elmin, Halilović Hajre, Huseinbašić Anes, Duran Seldin, Karalija Edin.
STR „Val“: Omerčević Admir, Omerčević Amar, Varka Kenan, Bašić Armin, Pamić Adnan, Bogdanić Adnan, Ramić Amar, Varka Sanel, Varka Enver.

Organizator turnira je za prvo i drugo mjesto obezbjedio pehare i novčane nagrade. Za najperspektivniju ekipu proglašena je ekipa Caffe „Gizela“, za koju su nastupali pioniri FK Fojnica. Obezbjeđeni su pehari i pojedinačne nagrade. Najbolji golman je Omerčević Admir (STR „Val“), najbolji strijelac je Karalija Edin (La Vie), a najbolji igrač je Duran Seldin (La Vie), kome je pehar dodijelila porodica Jemendžić.

pretraga novosti :: arhiva novosti