Nova verzija sajta
1. Memorijalni turnir „Haris Jemendžić – Hare“ - Četvrtfinale
Fojnica online redakcija - Petak, 31.07.2009, 13:32
Pročitano 208 puta
Klikni za više fotografijaRibnjak
U znak sjećanja na rano preminulog Harisa Jemendžića, člana pobjedničke ekipe na turniru „RIBNJAK 2008“, njegovi prijatelji, uz saradnju sa studijom „Color art“ i Omladinskim centrom „Stella“, organizirali su 1. Memorijalni turnir „Haris Jemendžić – HARE“. Turnir je izazvao veliko interesovanje tako da se prijavilo 15 ekipa, koje su podijeljene u 4 grupe. Igra se na sportskom terenu kod Ribnjaka, ekipu na terenu sačinjavaju golman i tri igrača, a igra se 2 x 10 minuta.

Utakmice četvrtfinala donijele su dosta uzbuđenja i iznenađenja. U prvoj utakmici, lakše od očekivanog, ekipa La Vie bila je mnogo bolja od gostiju iz Kiseljaka i ostvarila visoku pobjedu. Druga utakmica donijela je veliko iznenađenje. Favorizovani igrači Agro Dura ušli su opušteno u utakmicu, što su znalački iskoristili njihovi protivnici i vrlo brzo postigli tri zgoditka, što je s obzirom na vrijeme bila dovoljna prednost da se utakmica rutinski privede kraju. Najmlađa ekipa na turniru, Caffe „Gizela“ koju sačinjavaju pioniri FK Fojnica pružila je snažan otpor znatno starijim i snažnijim igračima Red Bulla. Čak su imali i šanse da postignu dva – tri zgoditka ali na kraju je presudilo iskustvo i snaga. Ekipa Color Arta, koja brani prošlogodišnju titulu pobjednika, rutinski je ostvarila pobjedu za plasman u polufinale.

Rezultati četvrtfinala:

La Vie – Hop Cup Drž' Ne Daj 4:0
STR „Val“ – Agro Dur 4:2
Red Bull – Caffe „Gizela“ 2:0
Color Art – Vizura 3:1

Večeras se igraju utakmice završnice turnira, polufinalne u 16,30 i 17,30 sati, dok se finalna utakmica igra u 19,00 sati. U polufinalnim utakmicama sastaju se:

Red Bull – STR „Val“
Color Art – La Vie

pretraga novosti :: arhiva novosti