Nova verzija sajta
Fojničko ljeto 2009 - Rezime
Nasir Selimović - Četvrtak, 30.07.2009, 14:33
Pročitano 277 puta
Klikni za više fotografijaFojničko ljeto 2009
Zabavno – kulturno – sportska manifestacija Fojničko ljeto krajem jula ulazi u svoju završnu fazu. Od retrospektivne izložbe slika poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Marija Mikulića, postavljene u Franjevačko samostanu početkom juna, do tavla - turnira planiranog za početak avgusta u Omladinskom centru Stella, za svega desetak hiljada maraka narodnih para (Općina Fojnica), te značajnu logističku podršku dijela privrednika - građanima i gostima Fojnice, u protekla dva mjeseca, ponuđeni su zanimljivi i raznoliki programski sadržaji iz sporta (nogomet, košarka, planinarenje, tavla, ribolov), kulture i zabave (promocije i izložbe knjiga, javne tribine, pozorišne predstave, nastupi folklornih društava, koncerti klasične, rok i narodne muzike itd).

Za razliku od dosadašnjih godina kada su se događaji vezani za Fojničko ljeto održavali u i oko Reumala, ove godine je izvršena njihova disperzija na različite lokalitete u gradu. Svakako da se u najveće programske dobitke ovog Ljeta mogu svrstati dva događaja: stavljanje u punu funkciju ljetne bašte Omladinskog centra Stella kao mjesta različitih dešavanja i održavanje revijalne nogometne utakmice Debeli – Mršavi.

Organizacioni odbor Ljeta u sastavu, Semin Sudžuka, Samir Kučuk, Mirsad Agović, Eduard Jukić, Nevres Jemendžić, Mirko Majdandžić, Amir Bajraktarević, Ajdin Imamović, Munib Behrić i Nasir Selimović, izražava zahvalnost svim pojedincima, institucijama i privrednim subjektima koji su na bilo kakav način potpomogli realizaciju ovako jednog složenog projekta.

pretraga novosti :: arhiva novosti