Nova verzija sajta
Zlata i Selma našle i vratile novčanik gošći iz Kuvajta
Hazim Čukle - Srijeda, 29.07.2009, 08:46
Pročitano 263 puta
Klikni za više fotografijaZlata i Selma sa Mariam
O poštenju i plemenitosti ljudi u Fojnici pisali smo više puta a to pokazuje i ova priča koju smo zabilježili u ovim vrelim tropskim danima. Iako su djeca nezaposlenih roditelja 12 godišnje djevojčice Zlata Karić i Selma Pehlivan su pokazale koliko su lijepo i pošteno odgojene. One su šetajući u popodnevnim satima od Nove bolnice do Apartmanskog naselja "Aquareumal"-a u Fojnici na jednoj klupi u parku našle vrećicu u kojoj je bilo nekih stvari. Kako su nam ispričale Zlata je gurnula vrećicu i iz nje je ispao deterđent, šampon, novčanik, neke tablete i ogledalo. Odmah su nazvale svoje roditelje pretpostavljajući da je to neko iz "Aquareumala" ili "Reumala" izgubio. Dvije djevojčice su sa Mirsadom, Zlatinom mamom, otišle na recepciju i pitale da li je prijavljen gubitak stvari. Odgovor je bio da su tri gošće iz Kuvajta prijavile da su izgubile te stvari. Nakon što ih je recepcioner obavijestio gošće su stigle na recepciju. Vraćene su im stvari i novac a bilo je tu eura, dolara i KM sve u visini od oko 3600 KM.

Novac i stvari su bile vlasništvo jedne od njih koja se zove Mariam Albenali iz Kuvajta. Ona je djevojčice nagradila sa po 100 € i tom prilikom kazala: "Drago mi je što smo posjetili ovakvu zemlju i ovaj lijepi gradić Fojnicu. Ovdje smo na medicinskom tretmanu u "Aquareumalu" i svima čemo pričati o ljubaznosti i plemenitosti Fojničana. Muž mi ima svoje privatne novine i on je novinar i kada se vratimo u Kuvajt ova priča će sigurno biti u tim novinama. Razmijenili smo adrese i već smo pozvane i na kafu kod njihovih roditelja".

Djevojčice su dodale da su odlične učenice, da u mektebu uče arapski i da imaju namjeru studirati u nekoj arapskoj zemlji, a novac su vratile jer to nije njihovo, rekle su u glas i Zlata i Selma. Mariam je čak išla i na frizuru kako bi kako kaže na našoj web stranici izgledala ljepše sa ove dvije djevojčice.

pretraga novosti :: arhiva novosti