Nova verzija sajta
Nijaz Mujić u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 26.06.2009, 15:20
Pročitano 215 puta
Klikni za više fotografijaNijaz na vježbama
Na desetodnevni oporavak i rehabilitaciju u Novu bolnicu u Fojnici je stigao Nijaz Mujić, poznati nekadašnji bokser, trener, menađer a sada i službeni predstavniki BiH u kick boksu za WKA asocijaciju. Mujić je operisao kuk desne noge prije nekoliko dana u Kliničkom centru Sarajevo, a operirao ga je Prof. Dr. Ismet Gavrankapetanović. U Novoj bolnici je pod medicinskim nadzorom dr Sakiba Serhatlije. Sreli smo ga u holu Nove bolnice u društvu terapeutkinja i novinarke Svetlane Topalić koja je u restoranu „Toplik“ u Istočnom Sarajevu teško ranjena 2006. godine u nogu.

Nijaz nam je ispričao: "Operiran sam i urađena mi je proteza kuka desne noge. U Fojnicu sam stigao na rehabilitaciju. Prilikom mog dolaska dočekao me je nekadašnji odlični bokser Mirsad Agović, sada komercijalni direktor „Reumala“. Također po mom samom dolasku na rehabilitaciju u Fojnicu posjetilo me veliki broj sportista i sportskih radnika mojih prijatelja koji su mi svi zaželjeli jedno, a to je što prije ozdravljenje. Jedva čekam da se vratim u ring, odnosno bokserima a i danas sam menađer prvacima Evrope: Adnanu Redžoviću, Harisu Čutuku, Nerminu Omerčeviću, Zijadu Rizvanoviću i Stanislavu Šakiću. Ovaj posljednji, Stanislav Šakić, je u Belgiji krajem maja ove godine osvojio pojas prvaka Evrope u kikc boxu po K1 pravilima pobjedivši Jirgen Wegemansa prekidom u prvoj rundi i rekao mi je da je tu pobjedu posvetio svom menadžeru Nijazu Mujiću za ozdravljenje i povratak u ring.

Prilikom boravka poslije operacije u KC Sarajevo obećao sam Prof. Dr. Farisu Gavrankapetanoviću da ćemo do kraja ove godine imati prvaka svijeta u kikc boxu WKA asocijacije. Ovdje se dobro osjećam, zadovoljan sam pažnjom komplet cijelog osoblja Nove bolnice. Evo jučer su mi vadili konce i nadam se da ću i kući malo ranije nego što sam mislio, pa ću ponovo doći na rehabilitaciju i oporavak u Fojnicu. Tu je i novinarka BH RTV Svjetlana Topalić, ona je ovdje već nekoliko puta na oporavku, a eto nedavno je izdala i knjigu".

pretraga novosti :: arhiva novosti