Nova verzija sajta
Izgradnja Aquaparka
Hazim Čukle - Petak, 26.06.2009, 15:59
Pročitano 212 puta
Klikni za više fotografijaVodeni grad u izgradnji
Prije mjesec dana je u Fojnici započeta izgradnja prve faze vodenog grada Aquparka, koji će se protezati na 12 hiljada metara kvadratnih površine u sastavu Aquareumala i Apartmanskog naselja. Posjetili smo gradilište bazena za kupanje u Fojnici. Na gradilištu smo sreli direktora Aquareumala Harisa Šehića i Zorana Bibanovića, predsjednika Udruženja Turističkih agencija BiH.

Direktor šehić je kratko kazao da izgradnja Aquaparka teče po planu i predviđenom dinamikom i za očekivati je da će se Fojničani i gosti Fojnice moći okupati u ovim bazenima u drugoj polovini idućeg mjeseca.

Predsjednik Zoran Bibanović je tom prilikom kazao: "Završetkom prve faze izgradnje Vodenog parka Fojnica postaje vrhunska turistička destinacija i još da ne kažem kada za godinu dana krene kabinska žičara zaokružiti će se turistički sadržaji Fojnice. Gradnja "Aquareumala" i Vodenog grada je pravi primjer na koji način i u kom pravcu treba da se razvija investiranje u turizam. To je školski primjer koji je omogućio malim ulagačima da ulože svoje pare a da objekat funkcionira kao privredno turistički. Ovdje u Fojnici se rađa nova historija turizma BiH. ovo je primjer na koji način treba razvijati turizam u BiH i veoma brzo mi možemo ukoliko bi ovaj koncept proširili populazirati i druge lokalne sredine. Imali bi vrlo brzo vidne rezultate".

pretraga novosti :: arhiva novosti