Nova verzija sajta
Ministar Faruk Čelik u posjeti Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 22.06.2009, 15:46
Pročitano 144 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
Ministar turske uprave za međunarodnu saradnju, razvoj i vjerska pitanja Faruk Čelik je u Konjicu sa načelnikom općine Konjic Emirom Bubalom 16. juna svečano otvorio obnovljenu Kamenu ćupriju preko Nertve.

Sedamnaestog juna je ministar Faruk Čelik sa svojim saradnicima stigao u posjetu Fojnici. Prilikom dolaska u Fojnicu ministar Faruk Čelik je posjetio Medžlis Islamske zajednice Fojnica gdje mu je domaćin bio glavni imam Medžlisa IZ Fojnica hadži Mensur ef. Pašalić, prof. Prilikom boravka u Medžlisu IZ Fojnica bili su prisutni i načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, kao i savjetnik načelnika općine Fojnica Azem Huseinbašić.

Nakon razgovora u Medžlisu IZ Fojnica ministar iz Turske Faruk Čelik je sa saradnicima posjetio Franjevački samostan u Fojnici. Domaćin im je bio fra Tvrtko Gujić, a gosti iz Turske su posjetili muzej i knjižnicu Franjevačkog samostana. Ministar Faruk Čelik se posebno ineteresovao za Ahdnamu, dokument koji je sultan Fatih uručio na polju Milodraže 1463. godine fra Anđelu Zvizdoviću.

pretraga novosti :: arhiva novosti