Nova verzija sajta
Učenici iz Jajca na izletu u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 19.06.2009, 18:32
Pročitano 300 puta
Klikni za više fotografijaIzlet u Fojnicu
Vrijeme je eskurzija i izleta. Fojnica je mali bosanski gradić, banjsko lječilište bogato kulturno historijskim spomenicima i prirodnim ljepotama. Svakodnevno se u Fojnici mogu vidjeti grupe izletnika, posebno tokom vikenda. U Fojnici je na jednodnevnom izletu boravila i grupa od 89 učenika četvrtog razreda i pet nastavnika O.Š. "13 rujan" iz Jajca.

Vođa ove grupe učenika iz Jajca je bila nastavnica Dragana Bliznac koja nam je kazala: "U sklopu redovnih nastavnih aktivnosi škole pored toga što učimo o prirodi mi pravimo izlete, planinarimo. Učili smo o zdrastvenom, banjskom i vjerskom turizmu učenike i evo odlučili smo da posjetimo Fojnicu.

"Bili smo u Franjevačkom samostanu gdje su nam domaćini bili fra Tvrtko Gujić i gvardijan fra Mirko Majdandžić. Pored crkve samostana posjetili smo muzej i knjižnicu Franjevačkog samostana. U sklopu boravka u Fojnici posjetili smo Atik džamiju, Musafirhanu, medicinske prostore hotela "Reumal", izvor termalne vode u naselju Banja i u povratku kući izvor Sarajevskog kiseljaka u Kiseljaku.

Oduševljeni smo jer Fojnica ima i pruža nešto šta treba doći i vidjeti. Predložit ćemo i drugima da dođu i treba ovo pričati budućim naraštajima. Djeca su uživala u novim saznanjima." Pored nastavnice Bliznac sa učenicima su još bili nastavnici: Josipa Grobner, Zlatko Zrile, Katica Samardžić i Irena Suton.

pretraga novosti :: arhiva novosti