Nova verzija sajta
Trideset prva generacija maturanata SMŠ "Zija Dizdarević"
Hazim Čukle - Utorak, 26.05.2009, 14:30
Pročitano 229 puta
Klikni za više fotografijaDefile maturanata
U petak je 31. generacija maturanata SMŠ "Zija Dizdarević" iz Fojnice imala svoju matursku večer. U popodnevnim satima su se maturanti, njih 153 od čega je bilo 82 djevojke i 71 momak zajedno sa svojim profesorima, razrednicima i direktoricom škole Merimom Sijarić okupili u fiskulturnoj sali škole. Oni su završili svoje školovanje srednjeg obrazovanja za zanimanja: gimnazija, medicinska sestra - tehničar, fizioterapeut - tehničar, automehaničar, lugar i frizer.

Proglašeni su najbolji učenici generacije. Najbolji učenici su: Fata Palalija, Merima Ramić, Mirza Struga, Ilhana Kahvedžić, Meliha Prosjanović, Hamdo Čelebić i Nijaz Hukić. Učenici generacije su: Faruk Kršić, Azra Mujan i Dženeta Fejzić, kojima je direktorica škole uručila novčane nagrade i knjige.

Nakon proglašenja najboljih učenika generacije u svečanom defileu kolona maturanata sa profesorima se uputila ulicama Fojnice do hotela "Reumal" gdje su bili pozdravljeni od strane nekoliko hiljada roditelja, prijatelja i sugrađana. U hotelu "Reumal" gdje su maturanti Fojnice imali svoju zabavu uslijedio je maturski ples, večera, bogata tombola i druženje do prvih sati novog dana uz muzički ugođaj koji su preiredili bend "Sejo i Hamza" iz Sarajeva.

pretraga novosti :: arhiva novosti