Nova verzija sajta
Defile maturanata u Kiseljaku
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 25.05.2009, 14:08
Pročitano 403 puta
Klikni za više fotografijaMaturanti Kiseljaka
Kiseljak - U prvoj polovini mjeseca maja 47. generacija Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" iz Kiseljaka i 16. generacija Srednje strukovne škole Fojnica sa sjedištem u Kiseljaku su svečanim defileom kroz grad Kiseljak proslavili završetak svog srednjeg obrazovanja i školovanja. Nakon okupljanja ispred Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" maturanti su krenuli u koloni ulicama Kiseljaka pozdravljeni od nekoliko hiljada prijatelja, roditelja, komšija i prijatelja.

Njih 279 maturanata su prodefilovali kroz Kiseljak. Maturanti Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak, 132 maturanta su završili svoje školovanje za gimnaziju, ekonomsku školu, komercijalna i umjetnička škola, a u Srednjoj strukovnoj školi Fojnica sa sjedištem u Kiseljaku 147 maturanata je završilo svoje srednje obrazovanje za zanimanja medicinski tehničar, farmaceutski tehničar, šumarski tehničar, frizer i kuhar.

Nakon svečanog defilea Kiseljakom maturanti su imali matursku zabavu u motelu "Zigi" u Han Ploči, općina Kiseljak. Među maturantima su prednjačile djevojke jer ih je bilo dosta više od mladića pa su u maturskom plesnom paru neki mladići plesali sa više djevojaka. Maturska zabava je trajala do sitnih sati iza ponoći, a muzički ugođaj je napravio bend "Posebna vožnja".

pretraga novosti :: arhiva novosti