Nova verzija sajta
Obilježen Dan RR Centra Fojnica
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 11.05.2009, 18:08
Pročitano 239 puta
Klikni za više fotografijaUručenje nagrada
RR centar "Fojnica" iz Fojnice postoji trideset godina. To je poznato banjsko lječilište koje upošljava 370 radnika i broji oko 600 kreveta. Devetog maja je ovaj Republički Rekreacijski Centar "Fojnica" proslavio svoj dan. Tim povodom su uručene nagrade i priznanja za radnike koji su u ovom Centru proveli neprekidno radeći deset, dvadeset i trideset godina. Nagrade su slavljenicima uručili zamjenik generalnog direktora RR Centra Semin Sudžuka, direktor ugostiteljskog sektora Rasim Sijarić i direktor finansijskog sektora Centra Mirsad Agović.

Nagrade za deset godina rada u RR Centru su dobili: Sabid Karić, Samira Husbašić, Osman Traljo, Janjko Čuturić i Mara Piplica. Dvadeset godina na radu u ovom centru su proveli i nagrade dobili Stjepan Andrić, Spomenka Šimunić, Snježana Bošnjak, Lucija Kalem, Anđa Stanić, Ljubica Lijak, Ivanka Miletić, Ljiljana Petrović, Lucija Pravdić, Marica Rajić, Blaženka Šimunić, Ane Stanić i Ružica Stanić. Za trideset godina rada u ovom banjskom liječilištu nagrađeni su radnici: prim. dr. Damir Jaganjac, Nijaz Bukvić, Minka Čaluk, Suvada Ganić, Suvad Gogalija, Nermina Imamović, Enver Klisura, Nasir Kršić, Selver Memija, Šerif
Oruč, Nevzeta Polutan, Zuhdija Pugonja, Vinko Šimunić, Nađa Tutnjević i Safet Aletić.

U sklopu proslave Dana RR Centra "Fojnica" iz Fojnice odigran je i malonogometni turnir između sektora Centra. Učestvovalo je pet ekipa. Pobjednik je ekipa "Banja" koja je u finalu pobijedila ekipu "Fizeoterapeuti" 6:5 i tako osvojili prvo mjesto. Nagrađeni su i najbolji strijelac i golman turnira. Najbolji strijelac turnira je Ado Kršić a najbolji golman turnira Azem Duran.

pretraga novosti :: arhiva novosti