Nova verzija sajta
Svjetski Dan voda
Hazim Čukle - Srijeda, 25.03.2009, 16:08
Pročitano 112 puta
Klikni za više fotografijaSlapovi Kozice
Područje općine Fojnica je veoma bogato vodama, preko 80 kilometara vodenih tokova. U povodu svjetskog Dana voda i na području općine Fojnica je ovaj dan obilježen. Planinari Planinarskog društva "Vranica" Fojnica su u povodu svjetskog Dana voda organizovali planinarski pohod na slapove rijeke Kozice koji su udaljeni nešto više od desetak kilometara od Fojnice. Kako smo saznali od predsjednika ovog planinarskog društva Eduarda Slađe Jukića povod za ovaj pohod na slapove Kozice je pored svjetskog Dana voda i dolazak proljeća.


Klikni za više fotografijaKUD "1001 noć"
"Pored planinara Fojnice tu su bili i gosti iz PD "Bitovnja" iz Kreševa i PD "Pogorelica" iz Kiseljaka. Iako su slapovi Kozice okovani ledom i snijegom u njihovo podnožje niz liticu od nekih stotinjak metara su se spustili najhrabriji. Planinari su krenuli iz Fojnice do slapova Kozice preko naselja Banja, sela Korita, Vladića vrha i sela Dragačića. Planinari su do slapova Kozice pješaćili oko 4 sata", kaže predsjednik Eduard Slađo Jukić.

U povodu svjetskog Dana voda i članovi KUD "1001 noć" iz Fojnice su izveli u velikoj Sali hotela "Reumal" veoma bogat program. Predstavile su se pjevačka i starija i mlađa folklorna sekcija ovog društva uz spletove igara i pjesama iz BiH i drugih zemalja.

pretraga novosti :: arhiva novosti