Nova verzija sajta
Odličan nastup na Federalnom karate prvenstvu
Karate klub «Fudokan» - Utorak, 24.03.2009, 20:14
Pročitano 133 puta
Karate klub Fudokan FojnicaU nedjelju, 22.3.2009. godine, u KSC "Skenderija" u Sarajevu je održano 4. prvenstvo Federacije BiH za djecu, kadete, juniore i seniore. Pokrovitelj takmičenja bio je Karate savez FBiH, a organizator Sarajevski karate klub "Stari grad". Na takmičenju je učešće uzelo 38 klubova sa preko 550 takmičara. Karate kluba „Fudokan“ je nastupio sa 9 svojih takmičara, a osvojene su 2 bronzane medalje.

Medalje su osvojili u kategoriji mlađih kadeta (12-13 godina) kata tim: Konjicija Amil, Halilović Emir i Akšamović Elvin koji su zauzeli 3. mjesto i Kajević Dalila 3. mjesto u kategoriji kate juniorki (16-17 godina).

„Na izuzetno jakom prvenstvu naši takmičari su osvojili medalje, što je vrlo bitno da kao mlad kolektiv brzo ali kvalitetno napredujemo i nastavljamo donositi medalje sa takmičenja. Uz nastavak kvalitetnog treniranja očekujemo da i ostali naši takmičari skupe još malo iskustva i samim tim postanu nositelji medalja, a nekima je i na ovom prvenstu sekunda za to falila. Sve u svemu mi smo prezadovoljni postignutim“, rekao nam je prvi trener kluba, Građan Redžep.

pretraga novosti :: arhiva novosti