Nova verzija sajta
Pomoć JURRC-u "Fojnica" u ortopedskim pomagalima
Hazim Čukle - Petak, 20.03.2009, 13:38
Pročitano 288 puta
Klikni za više fotografijaDonacija Reumalu
Jučer su predstavnici svjetske humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), posjetili RR Centar "Fojnica" u Fojnici i tom prilikom uručili donaciju u ortopedskim pomagalima ovom centru. Donaciju ove svjetske humanitarne organizacije su uručili generalni direktor svjetske humanitarne organizacije Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Razi Al Monajed i predstavnik ove humanitarne organizacije sa sjedištem u Sarajevu dr Jusuf Isa. Pomenutu donaciju su uručili Šefu medicinskog sektora RR Centra dr Elvedinu Kapi i Koordinatoru za medicinske projekte Centra Muhamedu Huzbašiću.

Prilikom uručivanja ove donacije direktor Razi Monajed je kazao: "Duži niz godina mi u BiH pomažemo narodu kroz razne vidove pomoći. Kontinuirano pomažemo ljudima. Ovdje smo prvi put u ovom Centru, donijeli smo ovu donaciju i došli smo da vidimo šta je najneophodnije za ovaj Centar. Mi imamo medicinske projekte koje želimo i ovdje realizoati. Za četiri hiljade jetima FBiH svakog mjeseca doniramo po 50 KM pomoći. Najveći medicinski projekat koji smo realizovali je donacija osam aparata za dijalizu u Konjicu, Visokom, Tešnju, Odžaku, Gračanici i Živinicama. Vrijednost te donacije je oko 40 hiljada KM po jednom aparatu za dijalizu. Ovo je prvi korak saradnje i pomoći RR Centru "Fojnica" u Fojnici, nastavit ćemo daljnju saradnju".

Ispred Centar je zahvalio Šef medicinskog sektora dr Elmedin Kapo i tom prilikom uručio direktoru zahvalnicu Centra i između ostalog kazao da će donirana ortopedska pomagala uveliko pomoći i služiti onima kojima su namijenjena. Zajednički su obišli prostore medicinske terapije u Novoj bolnici u Fojnici.

pretraga novosti :: arhiva novosti