Nova verzija sajta
Više od hiljadu penzionera se u dvije sedmice prijavilo za dobijanje ogrijevnog drveta
Hazim Čukle - Srijeda, 21.01.2009, 18:24
Pročitano 197 puta
Klikni za više fotografijaNabavka ogrijevnog drveta
Kao i proteklih godina Udruženje penzionera Fojnice za svoje članove je obezbjedilo upis nabavke ogrijevnog drveta koje će otplaćivati na deset rata. Fojnica broji preko dvije hiljade i tristo penzionera / umirovljenika. Kako nam je kazao predsjednik Udruženja penzionera Fojnice Fadil Buharalija, kao i ranijih godina sklopljen je ugovor sa Srednjobosanskim Šumama / Šumama Središnje Bosne (SBŠ/ŠSB) o nabavci ogrijevnog drveta za penzionere / umirovljenike Fojnice.

"Sa upisom penzionera koji žele na ovaj način nabaviti ogrijevno drvo za ovu tekuću godinu smo započeli početkom januara ove godine. Jedan penzioner može dobiti do 6 metara kubnih ogrijevnog bukovog drveta sa prevozom, koja otplaćuje na deset jednakih rata u iznosu od 49 KM mjesečno. Svi oni penzioneri koji su prošle godine na ovaj način nabavljali drva su do polovine oktobra prošle godine ih i dobili. Koliko je ovaj način nabavke ogrijevnog drveta pogodan za naše penzionere govori i podatak da je za samo dvije sedmice prijavilo preko hiljadu penzionera. Računamo da će do kraja ovog roka upisa drva do 23. janura ta brojka biti i do 1300 upisanih penzinera koji će se sa ogrijevnim drvetom snabdjeti na ovaj način", kaže predsjednik Buharalija.

Prilikom naše posjete prostorijama Udruženja penzionera u Fojnici zatekli smo nekoliko penzionera koji su došli da se prijave za dobijanje ogrijevnog drveta među kojima je i penzionerka Marica Bučo, koja je kratko kazala: "Da nije pogodno na ovaj način nabaviti drva
ne bi se ni prijavila. Mi penzioneri lakše podnosimo nabaviti drva na rate".

pretraga novosti :: arhiva novosti