Nova verzija sajta
Olujno nevrijeme ponovo zahvatilo Fojnicu
Hazim Čukle - Nedjelja, 07.12.2008, 17:49
Klikni za više fotografijaPosljedice nevremena
U noći petak na subotu, 5/6 decembra, je ponovo područje općine Fojnica zahvatio jak vjetar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Jak olujni vjetar koji je velikom jačinom puhao cijelu noć nosio je lim i crijep sa krovova kuća, lomio stabla, pijačne stolove i razbijao stakla prozora. Kako smo saznali od građana na hali bivše Tvornice žice u naselju Ostružnica je vjetar odvaljivao velike limene table sa krova i tom prilikom napravio veliku materijalnu štetu. Na konferencijskoj sali hotela “Reumal“ tokom noći je vjetar polomio više staklenih portala sa tri strane sale hotela. Načinjena je velika materijalna šteta. Stolove sa buvlje pijace i komade limenih tabli je vjetar nosio čak do stadiona FK “Fojnica“. Srećom u ovom nevremenu nije bilo povrijeđenih. Ni najstariji mještani Fojnice ne pamte ovako jak vjetar i ovoliko veliku materijalnu štetu...

Bajram Šerif Mubarek Olsun
Fojnica online redakcija - Nedjelja, 07.12.2008, 06:45
Bajram Šerif Mubarek Olsun

Prvi dan Kurban bajrama je u ponedjeljak 8. decembra 2008. godine.
Bajram namaz je u 07 sati i 47 minuta.
Službene novine općine Fojnica br. 4
Dženita Žolja-Topalović - Petak, 05.12.2008, 15:41
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 4. ovogodišnji broj Službenih novina općine Fojnica. Službene novine br. 4, kao i prethodne brojeve, možete preuzeti ovdje.

Božićni malonogometni turnir Fojnica 2008 - Večeras ždrijebanje skupina
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 05.12.2008, 15:25
Klikni za više fotografijaBožićni turnir
Odlukama Upravnog odbora i predsjednika Udruženja gosp. Josipa Puljića, Udruženje za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna i ove godine organizira Tradicionalni malonogometni Božićni turnir "Fojnica '08".

Ukupan broj prijavljenih ekipa je 31. Ždrijebanje skupina će se obaviti večeras (petak, 05.12.) u Caffe-u "Pink" u Fojnici u 18 sati.

Turnir će se održati od 06.-21. prosinca 2008. godine u sali Osnovne škole u Fojnici...

Izgorilo skladište ambalaže Sarajevskog Kiseljaka
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.12.2008, 20:45
Klikni za više fotografijaPožar u Kiseljaku
Kiseljak - sinoć u srijedu 3. decembra je oko 19 sati iz još neutvrđenih razloga došlo do izbijanja požara u skladištu ambalaže Sarajevskog Kiseljaka iz Kiseljaka na lokalitetu Višnjica Polje u općini Kiseljak, oko 1.5 kilometara udaljenog od Kiseljaka uz sami put Kiseljak - Busovača. Vatra je naglo zahvatila skladište plastične ambalaže, a plamen i gusti dim su se mogli vidjeti i sa nekoliko kilometara udaljenosti od mjesta požara. Na lice mjesta pored radnika PU Kiseljak i istražitelja stigli su i vatrogasci iz nekoliko gradova Centralne Bosne: Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Visokog, Viteza, Sarajeva, Busovače itd. Na lice mjesta je stigao i generalni direktor Sarajevskog Kiseljaka iz Kiseljaka Tomo Slišković i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak. Direktor Slišković nam je kazao da je to drugi put u proteklih sedam dana da je izbio požar u ovom skladištu. Kod prvog požara se procjenjuje da je načinjena šteta od oko 50 hiljada KM, a da po sadašnjim prvim procjenama u ovom požaru je načinjena šteta oko 300 do 500 hiljada KM...

Školama u Fojnici donirano deset računara
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.12.2008, 17:25
Klikni za više fotografijaDonacija računara
Svjetska humanitarna organizacija Human Appeal International iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je donirala deset računara školama SMŠ "Zija Dizdarević" i OŠ "Muhsin Rizvić" u Fojnici. Doktor Isa Jusuf je Ispred Human Appeal International deset novih računara uručio direktorima ove dvije škole prof. Merimi Sijarić i Muji Zahiroviću i tom prilikom nam je kazao: "U sklopu programa obrazovanja donirali smo ove računare u Fojnicu. Posrednik za dobijanje ovih računara ovim školama je bio prof. hadži Mensur ef. Pašalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica. Donator ovih računara je El Šejha Rauda Bint Zajed. Mislimo da će učenici ovih škola koji u svom nastavnom planu imaju predmet Informatika sada sa ovim novim računarima imati kvalitetniju nastavu. Vrijednost doniranih računara je preko deset hiljada KM..."

Prvi otvoreni karate kup "Fojnica 2008"
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.12.2008, 17:14
Klikni za više fotografijaKarate kup
Tokom vikenda je u organizaciji Karate saveza FBiH i domaćina Karate kluba "Fudokan" iz Fojnice u sali SMŠ "Zija Dizdarević" u Fojnici održan Prvi otvoreni karate kup "Fojnica 2008". Na ovom takmičenju u Fojnici je učešće uzelo 223 karate takmičara iz 15 karate klubova FBiH i RS. Kako nam je kazao trener i domaćin takmićenja KK "Fudokan" Fojnica Redžep Gađan prvo se ocjenjivalo izviđenje kata, nakon čega je uslijedilo takmičenje i dodao: "Nakon završetka takmičenja Prvog otvorenog karate kupa "Fojnica 2008" najviše medalja i diploma su osvojili takmičari iz Visokog, 37 medalja, po 25 medalja Pale i Stari Grad Sarajevo, 19 medalja "Fudokan" Visoko, 12 medalja Lav Sarajevo i Nora Kakanj, po 9 medalja "Fudokan" Fojnica i "Gana i Ruhla" Breza itd"...

Lokaliziran požar u skladištu ambalaže punionice vode Sarajevski Kiseljak
mir5ad - Četvrtak, 04.12.2008, 13:26
Klikni za više fotografijaPožar u Kiseljaku
Kiseljak - Oko 19.30 sati zapaljeno je skladište ambalaže Sarajevskog Kiseljaka u djelu grada "Višnjica Polje" nedaleko od centra grada Kiseljaka. U gašenju požara sudjelovale su vatrogasne jedinice Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Visokog i profesionalna vatrogasna jedinica iz Sarajeva. Požar je lokalizovan u oko 22.00 sata. Prema izjavi načelnika općine Mladena Ramljaka-Mišurića radi se o ekološkoj katastrofi, jer je došlo do zapaljenja plastične i staklene ambalaže. Šteta još nije zvanično procjenjena. Prema nezvaničnim informacijama nastala je materijalna šteta od blizu 500.000,00 KM. U požaru nema povrijeđenih osoba. Policija istražuje uzroke i počinitelje incidenta.

Stablo jelike palo na zgradu budućeg hotela "Stari grad"
Hazim Čukle - Utorak, 02.12.2008, 14:01
Klikni za više fotografijaPosljedice nevremena
Tokom noći 29. na 30. novembar, subote na nedelju, na području općine Fojnica je puhao jak vjetar, čiji se intezitet i jačina nije smanjivala ni tokom nedelje, drugog dana vikenda. Jak vjetar koji je zahvatio područje Fojnice je lomio stabla, skidao crijepove sa krovova kuća, razbijao prozore i tako napravio veću materijalnu štetu. U ulici Mehmeda Spahe koja vodi do hotela "Reumal" u Fojnici je vjetar polomio stablo jelike debljine oko 60 cm i visine dvadesetak metara koje je palo na zgradu budućeg hotela "Stari grad" koji se gradi u sklopu Turističko rekreacijskog centra "Kraljica Katarina" u Fojnici...

Planinska kuća "Jezernica" (1131m n/v)
mir5ad - Utorak, 02.12.2008, 13:15
Klikni za više fotografijaJezernica
Planinska kuća "Jezernica" (1131m n/v) smještena je na putu Fojnica - Prokoško jezero i udaljena je 12 km od Fojnice, a 8 km od Prokoškog jezera. Okružena sa prelijepim planinskim potocima i izvorima, omogućava vam maksimalni ugođaj u prirodi. Mnogi istinski zaljubljenici u planinu i prirodu doživljavaju ovjde neke od nezaboravnih iskustava. U prelijepo uređenom restoranu kapaciteta 40 osoba gostima se nudi izvrsna kuhinja kao i specijaliteti karakteristični za ovaj dio Bosne i Hercegovine. (jezernica.ba)

pretraga novosti :: arhiva novosti