Nova verzija sajta
Klizište u naselju Merdžanići
Hazim Čukle - Subota, 20.12.2008, 17:58
Klikni za više fotografijaKlizište u Merdžanićima
Na području općine Fojnica je dva dana padala neprekidno obilna kiša. Pored toga što je izlijevanjem voda rijeka i potoka iz svog korita načinjena materijalna šteta, uslijed obilnih padavina pojavila su se i neka od klizišta. Najveće klizište je svakako ono koje se pojavilo u naselju Merdžanići oko šest kilometara udaljenom od Fojnice u Mjesnoj zajednici Prokos. Iznad nekoliko kuća u Merdžanićima se pojavilo klizište i odron zemlje koji je prekinuo putnu komunikaciju prema Kehićima i velike količine zemlje se obrušilo do samih kuća u tom naselju. Po pričanju mještana to se dogodilo u noći 17/18 decembra, srijeda na četvrtak. Tom prilkom su mještani dvije kuće evakuisani jer prijeti opasnost za još većim odronom zemlje. Posjetili smo ovo naselje...

Božićni malonogometni turnir Fojnica 2008 - Večeras polufinale
mir5ad - Subota, 20.12.2008, 17:45
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Polufinalni dan - Subota 20.12.08.

14:30 – 19:00 Juniorski turnir I dan
(učestvuju NK Kiseljak, HKD Napredak, Frama, Bubamara Kiseljak)

20:00 «ČELIK» vs. «2.bojna Šparmerc»
21:30 «INOMA & ZIGI» vs. «ŠUMAŠPED»

Dvorana Osnovne škole u Fojnici, ulaz 2KM

Božićni malonogometni turnir Fojnica 2008 - Četvrtfinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 19.12.2008, 14:54
Klikni za više fotografijaRaspored utakmica
Nakon 6:6 u regularnom dijelu utakmice, raspucavanjem sa 6 metara momčad "2. bojna Šparmerc" je pobijedila momčad "Alutehnik" i plasirala se u polufinale, mada je cijelim tijekom susreta poražena momčad imala vodstvo (u jednom momentu 2 razlike i igrača više) i imala više od igre.

U prethodna dva susreta osmine finala sinoć, momčad "Šumašped" je nakon raspucavanja sa 6 metara pobijedila momčad "Almy", a "Be-Harm" je bio bolji od "Mesnice Meša".

Večeras od 20h na rasporedu su preostale tri četvrtfinalne utakmice:

20:00 «INOMA & ZIGI» - «Be-HARM»
21:00 «ČELIK» – «VIZURA»
22:00 «MURA Carioce» - «ŠUMAŠPED»

Pobjednik Bajramskog šahovskog turnira Nermin Letić - Mekan
Hazim Čukle - Četvrtak, 18.12.2008, 20:03
Klikni za više fotografijaBajramski šahovski turnir
Veći broj šahista, njih 26 iz Fojnice i gostiju je učestvovao na tradicionalnom Bajramskom šahovskom turniru koji se igra u organizaciji ŠK "Fojnica" iz Fojnice, a u povodu Kurban bajrama. U sali hotela "Reumal" se igralo po švicarskom sistemu, devet kola sa po deset minuta po igraču. Pobjednik ovog Bajramskog šahovskog turnira je Nermin Letić sa osvojenih 8,5 poena, drugo mjesto je pripalo Vojinu Popoviću sa 6,5 poena, treće Mirsad Hurko 6 poena, četvrto Sakib Kadrić 6 poena itd...

Božićni malonogometni turnir Fojnica 2008 - Rezultati osmine finala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 18.12.2008, 19:51
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć su odigrane još tri utakmice osmine finala na Tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru "Fojnica 2008" koji se igra u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽSB.

Rezultati:
2. bojna Šparmerc - MAX 6:3
CESTE Kiseljak - MURA Carioce 3:4
SEK - INOMA & ZIGI 0:11
...

Lični profil novog starog Načelnika općine Fojnica
Hazim Čukle - Četvrtak, 18.12.2008, 13:16
Salkan Merdžanić, načelnik Općine FojnicaIme i prezime: Salkan Merdžanić
Datum i mjesto rođenja: 26. juni 1970. godine u Fojnici
Znak u horoskopu: Rak
Bračno stanje: Sretno oženjen
Bitni datumi u Vašem životu: 16. i 10. oktobar
Koji automobil vozite: Škoda Oktavija
Idete li na fines: Nažalost ne jer nemam vremena
Šta morate imati u frižideru: Povrće i meso
...

Poplavljena neka naselja uz riječne tokove
mir5ad - Četvrtak, 18.12.2008, 03:30
Klikni za više fotografijaVoda se povukla
Srijeda, 17.12.2008, 21:30: Višednevne padavine, koje su već nekoliko dana zahvatile područje BiH, a nakon što im se proteklih dana značajno povećao obim, prouzrokovale su poplave i u nekoliko fojničkih naselja smještenih neposredno uz riječne tokove. Količina vode u rijekama Fojnice usljed neprestanih padavina neprestano raste. Tokom večeri na pojedinim lokalitetima voda je prodrla i u kuće.

Srijeda, 17.12.2008, 23:52: Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji lokalnog stanovništva i angažmanu ljudstva i mehanizacije lokalnih javnih i privatnih preduzeća kritična mjesta gdje je voda izašla iz riječnog korita se nastoje sanirati. Načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić sa saradnicima je od ranih večernjih sati na terenu kooridinirajući aktivnosti i angažujući potrebnu mehanizaciju.

Četvrtak, 18.12.2008, 12:02: Tokom jutra stanje na teritoriji općine Fojnica se stabilizovalo. Vremenske prilike su povoljnije, padavine su prestale, tako da se i voda povukla u riječna korita. Osim par začepljenih propusta koji djelimično otežavaju odvijanje saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama ostala krizna područja su sanirana. Uskoro detaljniji izvještaj o posljedicama nevremena.

Novi predsjednik UGSR "Fojnica" Ajdin Imamović
Hazim Čukle - Srijeda, 17.12.2008, 20:42
Klikni za više fotografijaNovi sekretar i predsjednik
U restoranu "Ribnjak" u Gornjoj Mahali u Fojnici je održana Skupština Udruženja Građana Sportskih Ribolovaca "Fojnica" iz Fojnice. O radu Upravnog odbora udruženja za protekli period je govorio sada već bivši predsjednik udruženja Džemail Durić. Finansijski izvještaj udruženja je iznio sada već bivši predsjednik Nadzornog odbora udruženja Ivica Pecirep. Slijdeća tačka dnevnog reda je bio izbor novog predsjednika udruženja, Upravnog odbora, Nadzornog odbora i disciplinske komisije udruženja.

Kako je na prošlom sastanku UO udruženja predsjednik udruženja Džemail Durić podnio ostavku pristupilo se izboru novog predsjednika udruženja...

Zakazana 1. sjednica Općinskog vijeća u novom sazivu
Dženita Žolja-Topalović - Srijeda, 17.12.2008, 20:23
Općina FojnicaTemeljem članka 23. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Fojnica sazivam I. sjednicu Općinskog vijeća Fojnica. Sjednica će se održati dana 18, prosinca/decembra 2008. godine /četvrtak/ u dvorani hotela «Reumal» u Fojnici sa početkom u 9,00 sati...

Božićni malonogometni turnir Fojnica 2008 - Osvrt na dosadašnji tijek natjecanja
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 17.12.2008, 15:36
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaNa ovogodišnjem izdanju turnira, učešće je uzelo 30 malonogometnih momčadi iz Sarajeva, Kiseljaka, Lepenice, Kreševa, Busovače, Viteza, Zenice, Breze i Fojnice. Na izvlačenju 05.12.2008. ove momčadi su svrstane u 8 skupina, te se u prvih devet dana međusobnim ogledima iz svake skupine u daljnji tijek natjecanja plasiralo 16 najboljih momčadi: MARKOVIĆ, CESTE, Caffe CHARLIE, SEK Lepenica, VIZURA, ŠUMAŠPED, 2.bojna-ŠPARMERC, Mesnica MEŠA, Be-HARM, MAX, ALMY, BARIĆ, INOMA&ZIGI, ALUTEHNIK, MURA Carioce, i ČELIK. Ostalih 14 momčadi je završilo natjecanje. Od utorka se kup sustavom nastavilo natjecanje i na samom startu dogodilo se najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju turnira. Naime, osvajači prethodna dva izdanja ovog turnira, momčad Marković, sastavljena od nekolicine malonogometnih reprezentativaca Omerbegovića, Lokmera, Smječanina i dr. eliminirana je boljim izvođenjem šesteraca od fantastične momčadi Čelika, koja se sve više nameće kao jedan od favorita za osvajanje pobjedničkog pehara i vrijednih nagrada.

Polufinale je u subotu, a završni dan je nedjelja 21.12.2008. godine kada će biti proglašeni i nagrađeni nogometaši najboljih momčadi, te fair-play momčad, najbolji igrač, najbolji vratar, te posebna nagrada Udruženja «Katarina» – najnadareniji mladi nogometaš turnira...

pretraga novosti :: arhiva novosti