Nova verzija sajta
Božićni malonogometni turnir Fojnica 2008 - Osvrt na dosadašnji tijek natjecanja
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 17.12.2008, 15:36
Pročitano 142 puta
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaUdruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica, i ove kao i prethodnih godina je organizator Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2008" koji se održava u dvorani Osnovne škole M. Rizvić u Fojnici od 06.- 21.12.2008.godine. Predsjednik Udruženja i Organizacijskog odbora turnira, gosp. Josip Puljić iznosi neke od pokazatelja vezanih za ovogodišnje izdanje Božićnog turnira u Fojnici.

Generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna, a višegodišnji sponzori EXPO-trade, KARLOVAČKO, Sarajevski Kiseljak, općina Fojnica, ERONET, CESTE, VIZURA, FEROTOM, MARCAFFE, MARKOVIĆ, REUMAL, EUROTRUCK, ŠPARMERC i drugi su i ove godine pomogli da ovaj turnir nastavi trend podizanja kvaliteta.

Na ovogodišnjem izdanju turnira, učešće je uzelo 30 malonogometnih momčadi iz Sarajeva, Kiseljaka, Lepenice, Kreševa, Busovače, Viteza, Zenice, Breze i Fojnice. Na izvlačenju 05.12.2008. ove momčadi su svrstane u 8 skupina, te se u prvih devet dana međusobnim ogledima iz svake skupine u daljnji tijek natjecanja plasiralo 16 najboljih momčadi: MARKOVIĆ, CESTE, Caffe CHARLIE, SEK Lepenica, VIZURA, ŠUMAŠPED, 2.bojna-ŠPARMERC, Mesnica MEŠA, Be-HARM, MAX, ALMY, BARIĆ, INOMA&ZIGI, ALUTEHNIK, MURA Carioce, i ČELIK. Ostalih 14 momčadi je završilo natjecanje. Od utorka se kup sustavom nastavilo natjecanje i na samom startu dogodilo se najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju turnira. Naime, osvajači prethodna dva izdanja ovog turnira, momčad Marković, sastavljena od nekolicine malonogometnih reprezentativaca Omerbegovića, Lokmera, Smječanina i dr. eliminirana je boljim izvođenjem šesteraca od fantastične momčadi Čelika, koja se sve više nameće kao jedan od favorita za osvajanje pobjedničkog pehara i vrijednih nagrada.

Kada je riječ o nagradama na turniru, gosp. Puljić navodi kako je Udruženje «Katarina» unatoč ogromnim izdacima po pitanju realiziranja samog turnira uspjelo osigurati iznimno velik nagradni fond koji iznosi skoro 9000 KM. Tako će pobjedničkoj momčadi pripasti 4004 KM, drugoplasiranoj 2002 KM, trećeplasiranoj 1001 KM, a četvrtoj momčadi na turniru 505 KM, te tako uz više momčadskih i pojedinačnih nagrada ovaj turnir po pitanju nagradnog fonda postavlja na vrh natjecateljskih zbivanja u Županiji Središnja Bosna u ovo predblagdansko vrijeme.

U dvorani se svaku večer okuplja velik broj gledatelja koji se u ovom malom gradu zažele kvalitetnijih sportskih događaja, što im se ispunjava kroz ovo natjecanje. Također, od izuzetne je važnosti da je Organizator uspio u satnici natjecanja uskladiti i natjecanje nogometaša najmlađih dobnih skupina, onih koji će za par godina osvajati ovaj i druge turnire u Bosni i Hercegovini, te pokazati da se u Fojnici i dalje uči i igra dobar nogomet.

Polufinale je u subotu, a završni dan je nedjelja 21.12.2008. godine kada će biti proglašeni i nagrađeni nogometaši najboljih momčadi, te fair-play momčad, najbolji igrač, najbolji vratar, te posebna nagrada Udruženja «Katarina» – najnadareniji mladi nogometaš turnira.

Na kraju, uz pozivnicu za sve ljubitelje sporta da posjete ovaj turnir i grad Fojnicu, gosp. Josip Puljić ispred Udruženja za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica, čestita Božić, te želi sretnu i uspješnu novu 2009. godinu.

Mjesto održavanja: Dvorana Osnovne škole Fojnica
Cijena ulaznice: 1 KM

pretraga novosti :: arhiva novosti