Nova verzija sajta
"Vlašić Expo Tours - Zimski dani turizma" - Dosta nagrada stiglo i u Fojnicu
Hazim Čukle - Utorak, 16.12.2008, 15:34
Pročitano 155 puta
Klikni za više fotografijaNagrađeni Fojničani
Fojnica je poznato turističko mjesto i da svaki dan ide naprijed u poboljšanju turističke ponude, kako bi oni koji dolaze u Fojnicu, bilo na oporavak ili kao turisti bili zadovoljniji. Potvrda veoma lijepog i posjećenog grada na zlatonosnim rijekama je došla i ovih dana na Vlašiću sa sajma "Vlašić Expo Tours - Zimski dani turizma", koji se održavaju u organizaciji Turističke zajednice SBK-a. Nakon što je predsjednik općine Travnik Tahir Lendo pozdravio prisutne i time ozvaničio početak otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću i prezentacije promocije projekta "Posavina raj za lov i ribolov" i predstavljanje kataloga turističke ponude SBK-a kojeg je predstavio direktor TZ SBK-a Nihad Korić uslijedila je dodjela nagrada.

Jedan od članova Vijeća TZ SBK-a Semin Sudžuka je kazao da ove godine po prvi put TZ SBK-a dodjeljujue "Zlatnu ekolinu" za najbolje ugostiteljske, turističke i smještajne kapacitete SBK-a i dodao: "Velili dio ovih objekata za nagradu je predložilo Vijeće TZ SBK-a, dio općinske službe a dio sami vlasnici objekata. U ovih 4-5 mjeseci od maja do oktobra smo obišli 82 turistička objekta u SBK-u, od toga 36 smještajni i ostali ugostiteljski objekti za ishranu. Ovo treba da prvenstveno bude promocija turizmai turističkih sadržaja u oblasti ugostiteljstva i smještaja. Na Vijeću smo nastojali da ovaj put bude više nagrada i da se teži omasovljenju, da bi na taj način postakli sve ostale da uzmu više učešća i da se pristupi kvalitetnijem sistemu nagrađivanja".

Da Fojnica čini veoma važnu kariku turističkog lanca SBK-a pokazao je i broj nagrada ovom gradiću podno Matorca. "Zlatne ekoline" su dobili: posebnu nagradu RC "Brusnica" Fojnica, za smještajne kapacitete Apartmansko naselje "Aquareumal "Fojnica, za uređenje restorana u etno tradicionalnom stilu Fojnička galerija "Central" Fojnica i konoba "Klub prijatelja knjige" koja se nalazi u sastavu Franjevačkog samostana u Fojnici.

pretraga novosti :: arhiva novosti