Nova verzija sajta
Izgorilo skladište ambalaže Sarajevskog Kiseljaka
Hazim Čukle - Četvrtak, 04.12.2008, 20:45
Pročitano 99 puta
Klikni za više fotografijaPožar u Kiseljaku
Kiseljak - sinoć u srijedu 3. decembra je oko 19 sati iz još neutvrđenih razloga došlo do izbijanja požara u skladištu ambalaže Sarajevskog Kiseljaka iz Kiseljaka na lokalitetu Višnjica Polje u općini Kiseljak, oko 1.5 kilometara udaljenog od Kiseljaka uz sami put Kiseljak - Busovača. Vatra je naglo zahvatila skladište plastične ambalaže, a plamen i gusti dim su se mogli vidjeti i sa nekoliko kilometara udaljenosti od mjesta požara. Na lice mjesta pored radnika PU Kiseljak i istražitelja stigli su i vatrogasci iz nekoliko gradova Centralne Bosne: Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Visokog, Viteza, Sarajeva, Busovače itd. Na lice mjesta je stigao i generalni direktor Sarajevskog Kiseljaka iz Kiseljaka Tomo Slišković i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak. Direktor Slišković nam je kazao da je to drugi put u proteklih sedam dana da je izbio požar u ovom skladištu. Kod prvog požara se procjenjuje da je načinjena šteta od oko 50 hiljada KM, a da po sadašnjim prvim procjenama u ovom požaru je načinjena šteta oko 300 do 500 hiljada KM.

"Ako se radi o namjerno izazvanom požaru ne znam šta je neko htio jer smo i jedna od pet najbolje stojećih firmi u BiH", kazao je direktor Slišković.

Načelnik Mladen Mišura Ramljak nam je kazao da je ovo ekološka katastrofa i dodao: "Gori ambalaža i plastika, to je ekološka katastrofa. Ovo je velika šteta, vatra je prijetila da zahvati i nekoliko okolnih kuća, a izgorila je jedna trafo stanica i sada to naselje neće imati nekoliko dana struje. Drugi put požar na istom mjestu u proteklih sedam dana, nije mi jasno kako je to moguće".

Požar je lokalizovan oko 22 sata. Plameni stubovi su se dizali i do dvadesetak metara visine, a tokom gašenja požara na skladištu ambalaže Sarajevskog kiseljaka u Kiseljaku okupio se veliki broj građana koji su posmatrali vatrenu stihiju koja je gutala sve pred sobom, uglavnom su komentari okupljenih građana bili da je u oba slučaja izbijanja požara u ovom skladištu isti najvjerovatnije podmetnut. Uzroci izbijana ovog požara se ispituju.

pretraga novosti :: arhiva novosti