Nova verzija sajta
Potpredsjednica FBiH Spomenka Mičić posjetila franjevački samostan
Hazim Čukle - Četvrtak, 23.10.2008, 17:34
Pročitano 158 puta
Klikni za više fotografijaU posjeti samostanu
Jučer je u jednodnevnu posjetu franjevačkom samostanu u Fojnici doputovala potpredsjednica Federacije BiH Spomenka Mičić. Potpresjednica Mičić je u okviru svoje posjete franjevačkom samostanu u Fojnici sa saradnicima se susrela sa gvardijanom franjevačkog samostana fra Mirkom Majdandžićem. Prilikom posjete muzeju i knjižnici samostana domaćin predsjednici Mičić i njenim saradnicima je bio fra Tvrtko Gujić.

Potpredsjednica FBiH Spomenka Mičić je tom prilikom kazala: "Došla sam ovdje da iskažem svoju zahvalnost franjevcima koji su tokom vijekova pokazali svoju mudrost i na neki način ostavili poruku nama koji smo došli poslije nekih koji su otišli s ovih prostora u vječnost. Moja današnja posjeta franjevačkom samostanu u Fojnici je nastavak priče da BiH može postojati samo na način da poštuje i tradiciju, istoriju i i život do nas. Ovaj samostan u Fojnici je nešto mnogo više nego sakralni, mnogo više nego duhovni, mnogo više nego muzejski, kulturni, on je sve zajedno, sve od svega toga pomalo da bi bio mnogo više od svega ovog".

Oduševljena viđenim u samostanu na kraju svoje posjete predsjednica Mičić je gvardijanu fra Mirku Majdandžiću uručila odluku o donaciji samostanu u iznosu od tri hiljade KM.

pretraga novosti :: arhiva novosti